Ziarele si televiziunile au de ales intre rating/tiraj sau spagi cu miros de oaie si o recomandare a CRP.

Clubul Roman de Presa recomanda publicatiilor, posturilor de radio si televiziune si agentiilor de presa sa boicoteze prezenta persoanei George Becali in materialele de presa, considerindu-se ca aceasta este nociva atit pentru ziaristi, cit si pentru public.

Este o recomandare pe care noi o apreciem drept bine venita, dar tirzie. Pentru ca Gigi Becali este un personaj care nu poate decit sa provoace dezgust. Totusi, inainte de a da curs recomandarii CRP, trebuie sa mai spunem macar o data cite ceva despre personaj. Gigi Becali alearga, injura sau bate ziaristi pentru ca acestia roiesc in jurul sau de citiva ani incoace. Din ratiuni diverse, Becali a fost inconjurat de camere de luat vederi si de condeie. Rating sau tiraje mai mari sint, poate, motive pentru care patronul de la Steaua a fost atit de mediatizat.

Dar nu trebuie uitat nici obiceiul de a da o suta-doua de euro sau o masa unora dintre ziaristi in deplasarile echipei de fotbal. Probabil ca, in cazul emisiunilor tv, sumele au fost cu mult mai mari. Gigi Becali are meritul de a fi simtit slabiciunile presei din Romania. De care a profitat, transformindu-se dintr-un individ plin de bani intr-o adevarata vedeta nationala. De acum, sa incerci sa-l ignori pe Gigi Becali ar putea fi considerat un "act de limitare a libertatii de exprimare", fraza pe care vreun consilier platit cu bani grei i-o va repeta fostului oier. Si sigur, in ciuda recomandarii CRP, vor exista destule canale media deschise mojiciei lui Becali.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.