Ziarele nemtesti au trecut la aritmetica dupa infringerea suferita de Bayer Leverkusen, anticipind ca Romania va sufla Bundesligii un loc in Liga Campionilor din 2008

Dinamovistii aveau nevoie de un rezultat de egalitate pentru a fi siguri ca vor culege ghiocei de pe stadioane europene anul viitor. Au invins cu 2-1 pe Bayer Leverkusen, prin doua goluri marcate de Claudiu Niculescu, si deja isi fac o strategie pentru a cistiga la Tottenham, in ultimul meci al grupei, pentru a evita, de pe locul doi, un adversar retrogradat din Liga Campionilor.

Mai mult, formatia bucuresteana a provocat panica in Germania, toate ziarele din aceasta tara anticipind ca este tot mai probabil ca Liga lui Mitica sa fure Bundesligii un loc in Liga Campionilor incepind cu 2008. Reamintim ca Romania, acum pe locul sapte in clasamentul coeficientilor UEFA, se bate cu Portugalia si Germania pentru a avea trei echipe in Champions League, spre disperarea lui Rummenigge, care vrea puncte mai valoroase pentru meciurile din prima competitie europeana.

"Recul greu pentru fotbalul german"

"Acest rezultat nu este dureros numai pentru Bayer. Acest 1-2 de la Bucuresti provoaca durere pentru toata Germania. Un urias recul in clasamentul pe cinci ani al coeficientilor realizat de UEFA. Asta ar putea costa Bundesliga un loc in Liga Campionilor", a notat "Bild". "Bayer, supusa la Bucuresti", a titrat editia online a revistei "Kicker", amintind de asemenea pericolul pierderii unui loc in Liga.

"Avem, slava Domnului, inca o mica sansa de calificare, in meciul cu Besiktas Istanbul, din ultima etapa", a declarat Rudi Voller, citat de publicatia "Die Zeit", directorul de la Bayer plecind inca o data infrint de la Bucuresti, dupa acel 1-5 cind se afla pe banca nationalei germane. "Recul greu pentru fotbalul german", a titrat "Berliner Morgenpost", facind referire tot la riscul pierderii unui loc in Liga Campionilor: "Romanii nu s-au calificat la Cupa Mondiala si nimeni, in afara de fanii lor cu singe fierbinte, nu i-ar numi o mare natiune a fotbalului", a notat sursa citata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.