Gloria Bistrita – Ceahlaul Piatra Neamt (ora 14.00, Telesport) Poli Iasi – Unirea Urziceni (ora 18.00, Telesport)

Asadar, aflati inca sub impulsul performantelor stelisto-dinamoviste in Europa (tot aici intrand si trairile rapidistilor de dupa jocul de aseara, de la Atena), Liga 1 revine astazi in actualitate - chiar de ziua nationala a Romaniei - cu primele doua meciuri din retur. Meciuri care, desi la prima vedere par lipsite de importanta pentru microbistul neutru, de exemplu, au totusi partea lor de insemnatate in economia clasamentului.

Asa se face ca, vorbind de intalnirea de la Bistrita, dintre Gloria lui Tata Jean si Ceahlaul lui Gheorghe "Pinalty" Stefan, lucrurile ne arata ca, atat ardelenii, cat si moldovenii de sub Pietricica, vor sa-si imbunatateasca zestra de puncte pentru o iarna linistita. Si asta mai ales in ceea ce-i priveste pe nemteni, care, aflati pe o pozitie destul de ingrijoratoare (locul 15, cu 17 puncte), au nevoie ca de aer de un rezultat favorabil astazi, in fata unor bistriteni lipsiti de emotii in acest sens (loc 6, cu 27 p). Toate acestea dincolo de faptul ca, privind bilantul intalnirilor directe, gruparea antrenata de "motul" Ioan Ovidiu Sabau detine suprematia absoluta, nepierzand niciodata in cele 11 confruntari sustinute "acasa" contra nemtenilor lui Florin Marin.

Cat priveste duelul dintre Poli Iasi si Unirea Urziceni, situatia este oarecum asemanatoare ca in prima partida, in sensul ca, in vreme ce gruparea haiosului Ionut Popa sta pe un destul de "caldut" loc 12 (cu 21 p), ialomitenii pregatiti de "Bursucul" Dan Petrescu trebuie sa se bata pentru un rezultat care sa-i indeparteze de imediata vecinatate a retrogradarii (pozitia a 14-a, cu 18 p). Ca sa nu mai spunem ca Unirea isi doreste si o revansa dupa singura disputa directa de pana acum, pierduta cu 0-2 (in tur, la Urziceni) in fata team-ului din Copou.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.