Fabio Cannavaro a cistigat "Balonul de Aur" - editia 2006. Nu-i nicio surpriza, daca ne gindim ca ziaristii romani (distrati si distractivi) au votat un stoper (Cannavaro) in detrimentul unui atacant (Henry). Dar cum distanta dintre italianul cistigator si francezul plesnit a fost de 52 de voturi (intre ei fiind Buffon), e limpede ca nu doar jurnalistii nostri au batut cimpii. In fine, important este ca avem inca un stoper (dupa Matthias Sammer - in `96) care cunoaste aceasta mare onoare. In istoria de 50 de ani a trofeului acordat de revista "France Football" a mai existat un fundas, Franz Beckenbauer (1976), dar germanul juca libero. In general, s-a votat prost! Bisaptaminalul "France Footbal" a stabilit o lista cuprinzind 50 de fotbalisti de talie mondiala, care evolueaza musai in Europa, lista pe care publicatia franceza a trimis-o apoi catre o serie de comitete si "comitii" formate din ziaristi din 52 de tari europene. Ancheta, ca orice ancheta, prevedea votarea primilor cinci fotbalisti, locul 1 acumulind 5 puncte, locul 2, 4 puncte s.a.m.d. Astfel, Cannavaro a obtinut 173 de puncte, Buffon 124, iar Henry 121.
Cine a facut onorurile

Pentru ca se stia din timp cine este fericitul cistigator, adica Fabio Cannavaro, la ceremonia de luni seara de la Paris, revista franceza a avut inteligenta idee sa o trimita in fata pe frumoasa actrita Monica Bellucci pentru a face onorurile. Monica este italianca get-beget, dar casatorita cu actorul francez Vincent Cassel, iar splendida bruneta a luat tot caimacul, eclipsindu-l pe fotbalist. Monica: "Dupa finala Cupei Mondiale (n.r. Italia - Franta, a cistigat Italia la penalty-uri), eu si Vincent am stat separati doua zile si nu am vorbit nici macar la telefon". Bine ar fi ca finala Italia - Franta sa se joace in fiecare zi, nu?

"Maninc bine, dorm suficient, fac sex"

Cistigatorul "Balonului de Aur" a avut un speech indraznet: "Secretul meu este ca maninc bine, dorm suficient, traiesc sanatos si fac sex cu nevasta mea". Ziarul "Gazzetta dello Sport" a inteles ca Fabio a cam exagerat si i-a luat un interviu separat: "Dedic acest trofeu familiei mele, colegilor de la nationala Italiei si celor de la Juventus. Eu nu sint Maradona sau Zidane, nu cistig o partida de unul singur, dar imi ajut echipa sa o faca", a spus Cannavaro.

Torino nu "pupa" trofeul

Fabio Cannavaro isi va prezenta trofeul pe "Santiago Bernabeu". Juventus Torino, fosta lui echipa retrogradata pentru "blaturi" in Serie B, nu va avea aceasta onoare.

Mesajul lui Totti

Dupa ce euro-golul din weekend cu Sampdoria, Francesco Totti a dedicat senzationala reusita lui Michel Platini. Francezul tocmai declarase ca "Balonul de Aur" il merita Henry sau Ronaldinho, iar "daca acesta trebuie musai acordat unui campion mondial, atunci fericitul trebuie sa fie Gianluigi Buffon". Cannavaro nu a comentat mesajul subliminal lansat de Totti, insa e limpede ca vedeta Romei intra si ea in corul criticilor, alaturi de Platini, Houllier sau Papin.

Capello despre cei 8 elevi cu "Balon de Aur"

Antrenorul lui Cannavaro, Fabio Capello, care a pregatit in cariera sa nu mai putin de 8 cistigatori ai "Balonului de Aur" si-a caracterizat succint, in "Gazzeta dello Sport", faimosii elevii. Ruud Gullit `87 - putere si tehnica; Marco van Basten `88, `89 si `92 - un fotbalist aproape complet; Jean Pierre Papin `91 - un marcator de exceptie; Roberto Baggio `93 - tehnica in stare pura; George Weah `95 - viteza si determinare; Pavel Nevdev `03 - un jucator universal; Ronaldo `97 si `02 - Il fuoriclasse; Fabio Cannavaro `06 - cel mai bun de la Mondiale.

Marcello Lippi, fostul selectioner al Italiei, campioana mondiala in vara: "De ce a cistigat Cannavaro? Pentru ca a fost capitanul unei nationale fantastice". Gaby Mudingayi (Lazio), jucator accidentat groaznic de Cannavaro in campionatul trecut din Serie A, pe cind Fabio juca la Juventus: "Am inteles ca a luat "Balonul de Aur". Ma bucur pentru el. Nu-i port pica, dupa accidentare m-a sunat si m-a incurajat". Paulo Rossi, vedeta Italiei la Cupa Mondiala din Spania 1982: "Sint bucuros ca, in sfirsit, un fundas central cistiga "Balonul de Aur". Dupa parerea mea, acest premiu il merita si marele Gaetano Scirea".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.