Aseara, in Giulesti, bancarii au reprezentat adversarul perfect pentru un Rapid in pofta de goluri, venita dupa un festival de ratari in meciul de Cupa UEFA, de joi, cu cehii de la Mlada. Dupa un inceput furibund, in care cu 2-0 pe tabela rapidistii pareau hotariti sa realizeze scorul etapei, meciul s-a racit pe parcurs. Rapid a obtinut cele trei puncte, dupa o partida in care

Cinci minute! Doar atit le-au lasat la dispozitie rapidistii adversarilor din Cotroceni pentru a se acomoda cu iarba de pe Giulesti. Apoi, cu trioul clasic deja in atac pe ruta Buga - Moldovan - Zicu, Rapidul si-a inceput recitalul. De goluri si rata ri monumentale. Din prima categorie face parte faza creata pe stinga de Zicu: centrare perfecta in careul bancarilor, Moldo-gol ii ia fata lui Martins si indeplineste o simpla formalitate, 1-0 (6).

La capitolul ratari, acelasi Moldovan preia initiativa. Preia si mingea. Intra in careu nestingherit, dar din unghi, sutul sau este prada usoara de data asta pentru Eugen Nae. Minutul 16. Acelasi capitol. E rindul lui Buga sa arate "ce poate", pentru ca, la centrarea ideala a lui Zicu, atacantul Rapidului reuseste incredibil sa suteze mult peste. In corzi, Nationalul lui Ciobotariu nu conteaza in joc si simte frustrare odata cu minutul 21.

Pasele giulestenilor pe centru rarefiaza defensiva bancara. Grigore vede culoarul, ii paseaza la marginea careului de 16 lui Badoi. Incursiunea nouarului rapidist spre poarta bancara este oprita prin fault si, pe faza, Balaj dicteaza penalty-ul cuvenit. Acelas i Badoi executa suficient pentru un 2-0, la care, in tribune, spectatorii trag concluzia: "astia de la National sint slabi tare".

Satul sa tot paseze, Zicu se hota- raste sa apara si la finalizare, dar, din cinci metri, a preferat vreo doua preluari in plus, si faza se raceste. La fel si forcingul giulestean. Pauza. La reluare, se joaca in acelasi stil: cu Nationalul in apatie generala si Rapidul pe atac. Totusi, lipsiti de inspiratia actiunilor din primul mitan, Zicu n-a mai centrat, Badoi n-a mai patruns, Moldovan n-a mai aparut la finalizare si Rapidul n-a mai inscris.

Finalul aduce si surpriza Nationalului, golul de onoare. Din centrarea lui Florentin Dumitru, Burca reia cu capul aproape imposibil si il invinge pe Apoula Bete in fatidicul minut 90. Fluierul final a deschis si gindurile rapidistilor la Atena.

Oficiala goala

Tribuna oficiala a stadionului Valentin Stanescu din Giulesti a fost aproape goala la meciul de aseara, contra celor de la FC National. Partida, cistigata la pas de elevii lui Razvan Lucescu, nu a fost urmarita din tribune de nici unul dintre oficialii rapidisti. Nici principalul finantator al echipei, George Copos, si nici Jean Valvis, un obisnuit al tribunei oficiale, nu au fost la meci. In schimb, bancarii au fost urmariti pe viu de fostul lor antrenor, Marin Duna, dat afara pentru a fi inlocuit cu recentul demisionar, Jean Vladoiu.

Zicu a fost apostrofat de fani

Dupa ce in minutul 82 rapidistul Cristian Sapunaru a primit cartonasul rosu, antrenorul Razvan Lucescu a fost nevoit sa intareasca defensiva cu o schimbare. Astfel, de pe teren a iesit Ianis Zicu, fiind inlocuit cu Ionut Rada. In momentul in care a parasit gazonul, fostul dinamovist le-a aratat obrazul suporterilor care l-au huiduit copios pentru ratarile din timpul meciului. Zicu le-a transmis fanilor din Giulesti si un mesaj: "Nu e frumos ce faceti". (Mihai Voinea)

RAZVAN LUCESCU (antrenor Rapid): "Un joc foarte bun timp de 70 de minute, in care am aratat ca Rapid e o echipa puternica. Am inscris repede, ne-am creat si alte ocazii, dar, din pacate, ultimele 20 de minute au apartinut Nationalului Nu ma ingrijoreaza ratarile, pentru ca la Atena va fi alt meci"

LIVIU CIOBOTARIU (antrenor FC National): "Am luat un gol foarte rapid, pe o greseala individuala, am incercat sa blocam culoarele din aparare, dar, din pacate, in prima repriza nu am reusit. Situatia e grava, sintem la subsolul clasamentului, moralul e scazut si urmeaza si meciul cu Dinamo"

COSTIN LAZAR: "Trebuia sa cistigam cu un scor mai mare. Ne-am jucat cu ocaziile, lucru pe care nu trebuie sa-l mai facem la Atena. Sper sa cistigam acolo, si sa ne intoarcem calificati"

VIOREL MOLDOVAN: "Trebuia sa transam meciul din prima repriza. Ne place sa ne chinuim pe noi, sa chinuim suporterii si sa ne facem partidele grele"


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.