Becali risca sanctiuni doar din partea FIFA pentru redirectionarea a doua milioane de dolari din transferul actualului dinamovist
Presedintele Agentiei de Administrare Fiscala (ANAF) a dezvaluit la sfirsitul saptaminii trecute ca doua milioane de dolari din transferul lui Ionel Ganea la VfB Stuttgart nu au intrat in contul Gloriei Bistrita, ci intr-un off-shore din Olanda, Phoenix, controlat foarte probabil de impresarul Giovanni Becali. Sebastian Bodu s-a ferit insa sa aduca si alte precizari in legatura cu cazurile mult mai grave din cele 12 transferuri suspectate de tranzactii cu bani negri, declarind doar ca persoana care a incasat banii, daca este cetatean roman, risca ani grei de puscarie, cu toate ca rularea banilor prin astfel de societati este perfect legala.

"Acum asteptam de la autoritatile fiscale din Olanda sa ne spuna daca firma respectiva nu este cumva controlata de un cetatean roman care s-a dus in paradisurile fiscale pentru a scapa de taxe", a spus Bodu, precizind ca, in Olanda, taxa pentru transfer ar fi fost doar de 2%. Nu este singurul caz de acest gen aflat in ancheta ANAF, Bodu solicitind date si de la o societate din Cipru, care a incasat un milion de dolari de la Poli Timisoara in contul jucatorului McKain de la FC National.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.