Anul trecut, dup arestarea frailor Ion i Vasile Balint, cunoscui in lumea interlop drept Nuu i Sile Cmtaru, patronul Stelei, Gigi Becali, a dat un recital al declaraiilor.

In luna august, Becali spunea: "Nu-i cunosc pe fraii Cmtaru!".

In septembrie: "Da, il cunosc pe Nuu, dar mai bine il tiu pe fratele su, Sile. Nu am luat bani de la ei, dar am fcut nite acte de vinzare-cumprare".

In fine, in octombrie: "Da, am imprumutat 30.000 sau 50.000 de dolari, maximum 100.000 de dolari de la ei. Luam 100.000 de dolari i ii ddeam inapoi peste dou-trei zile".

Schimbrile de atitudine ale patronul Stelei erau provocate de desele sale vizite la Parchet, in timpul crora, pus in faa declaraiilor frailor Balint i ale altor martori, Becali nu putea nega legturile sale cu cei doi interlopi.

Juca poker cu Nuu

Avocatul frailor Balint, Mihai Costea, a confirmat ieri dezvluirea Gazetei: "Da, tiu c Becali a fost acolo. Dosarul stagneaz ins momentan"

Aceasta este casa lui Nuu Cmtaru. Cldirea se afl pe un domeniu unde interlopul crete lei, fazani, puni i cprioare

Tot in octombrie, dup ce Gazeta a dezvluit c Becali are, de fapt, datorii de dou milioane de euro la Ion i Vasile Balint, eful din Ghencea explica: "Pe Sile l-am vzut de dou ori in viaa mea, iar cu Nuu vorbeam la telefon o dat la dou-trei luni pentru a imprumuta nite bani".

Gazeta a descoperit ins c nici atunci Gigi Becali nu a spus adevrul, el vizitindu-l des pe Nuu Cmtaru la ferma acestuia, situat in cartierul Ferentari. Motivul vizitelor? Becali, Nuu Cmtaru i ali prieteni de-ai interlopului jucau poker, iar patronul Stelei imprumuta bani pe loc, la mas, de la cmtarul Nuu!

Cu ocazia uneia dintre aceste vizite, pe 7 ianuarie 2002, de ziua onomastic a lui Ion Balint, Gigi Becali a fost martor la tentativa de asasinare a lui Nuu. Surse apropiate frailor Balint susin c aciunea ar fi fost pus la cale de oamenii altui cap al lumii interlope, Nicu Ghear! Declaraiile lui Nuu Cmtaru, Gigi Becali i ale celorlali martori implicai in aceast poveste i-au determinat pe procurori s separe cazul de dosarul in care fraii Balint erau acuzai de proxenetism, tilhrie, antaj i inelciune.

Dosarul va fi trecut la crim-organizat i va fi anchetat incepind de luna viitoare. Declaraiile lui Nuu i mrturiile altor persoane aflate de fa sint ocante, conturind mediul in care se invirtea patronul Stelei.

"M aflam in cas cu Gigi Becali i cu ali prieteni i jucam poker. Am vzut la un moment dat pe ecranele legate la camerele de supraveghere doi indivizi care se invirteau in curte, in jurul mainii. Am ieit repede afar, impreun cu prietenii mei i i-am capturat. Erau moldoveni i se pregteau s pun grenade sub maina mea. Probabil s-au gindit c nu sint atent, c o s beau de ziua mea, dar eu nu busem. Le-am promis cite 5.000 de dolari ca s-mi spun cine i-a trimis i, intr-un tirziu, mi-au zis c i-a trimis Scali", este declaraia lui Nuu Cmtaru din luna decembrie 2004, relatat pentru Gazet de surse din Parchet.

Marin Alexandru, zis i Scali, lucrase pin in 2002 pentru Nuu Cmtaru, ins fusese racolat intre timp de Nicu Ghear, fr tirea lui Ion Balint.

Tot Nuu continu: "I-am pus pe moldoveni s-l sune pe Scali i s-l cheme la benzinria OMV de la Cimitirul Bellu, la intersecia cu Giurgiului, spunindu-i c au rezolvat treaba. Am mers acolo, l-am ateptat, dar cind a venit, Scali m-a vzut i a rupt-o la fug".

Varianta neoficial, povestit de martori oculari, este ins alta: "Nuu l-a prins pe Scali la benzinrie i l-a adus la ferma lui, unde la subsol are un beci. La sfatul lui Gigi Becali, a sunat ciiva ziariti care au venit ca martori la judecat. Scali a fost btut, iar la un moment dat, oamenii lui Nuu au adus-o de acas pe nevasta lui Scali. Nuu ii pusese gind ru de mult i a violat-o in faa soului ei", a povestit un martor, sub protecia anonimatului.

Urmrile cazului

Ulterior, cele 10 grenade antitanc i cele 12 capse de detonare luate de la moldoveni au fost puse intr-o saco de rafie de ctre oamenii lui Nuu i lsate intr-o parcare din faa Grii de Nord, unde a doua zi au fost gsite de un trector i predate la poliie. Dup citeva sptmini, soia lui Scali s-a aruncat de la balconul locuinei i a murit. Poliia a deschis o anchet, bnuind, c de fapt femeia a fost aruncat pe geam, ins a sistat cercetrile din lips de probe.

In fine, implicarea lui Gigi Becali in caz se oprete la momentul aducerii lui Scali in beci. El a recunoscut in faa procurorilor doar faptul c se afla in cas cu Nuu Cmtaru i cu alte persoane in momentul in care moldovenii intenionau s monteze grenadele!

Rzbunarea lui "Scali"

Un alt personaj aflat de fa la prinderea lui "Scali" este Silviu Dudi zis i "Fluturic", unul dintre oamenii de incredere ai lui Nuu Cmtaru i angajat la vremea respectiv la firma de bodyguarzi VVT, apropiat lui Gigi Becali. "Fluturic" este celebrul personaj care a btut un fan al Stelei ptruns pe gazonul din Ghencea in timpul unui meci. La dou luni dup cele intimplate in pivnia lui Cmtaru, "Scali" a tras 10 cartue cu puca cu alice dup jeepul Toyota al lui "Fluturic", in plin strad, fr ins a-l rni. Poliia nu a fcut atunci legtura intre cele dou cazuri.

Gigi Becali: "Sint minciuni!"

- Domnule Becali, v mai aducei aminte noaptea de 7 ianuarie 2002 ?
- ... Nu ineleg...

- Erai acas la cmtari, jucai poker, cind doi moldoveni au vrut s pun grenade sub maina lui Nuu.
- B, nu v e ruine?! Sint nite minciuni! Nite minciuni! Eu... poker, niciodat! Nuu nici nu tie (se intrerupe)... nici nu tiu dac tie poker.

- Dar de unde tii asta?
- (ip nervos) Dar ce te intereseaz pe tine? Du-te, m, in p... mea!

- Ai fost acas la Nuu?
- Cine eti tu, b, anchetator? S-mi sugi p...!

- Dar ai recunoscut prezena acolo in faa procurorilor...
- Scriei, b, ce vrei! Mi se rupe.

Rzboiul dintre Cmtari i Ghear

Fraii Ion i Vasile Balint, zii i Nuu i Sile Cmtaru, sint doi cunoscui capi ai lumii interlope. Arestai la mijlocul anului trecut, cei doi sint acuzai de proxenetism, tilhrie, antaj i inelciune. Ei sint dumani declarai ai lui Nicu Ghear, un alt personaj important din subteranele Bucuretiului, conflictul declanindu-se in momentul luptei pentru controlul complexului comercial Niro, in anii '90.

"Becali imprumuta milioane de dolari"

Gazeta Sporturilor a intrat in posesia unor declaraii despre relaiile dintre interlop i Gigi Becali date procurorilor de Elena Cerg, o prostituat aflat in sfera de influen a lui Nuu Cmtaru

"Gigi Becali ia bani cu milioanele de la Nuu. Ia cite un milion de dolari, cite 500.000..."

"Ii d inapoi pentru c are terenuri. Vinde cite un teren i-i d banii inapoi"