Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu, a declarat ca ANAF ancheteaza transferul atacantului Ionel Ganea de la Gloria Bistrita la gruparea germana VfB Stuttgart, efectuat in luna iulie a anului 1999.

Aflat la Colegiul Constantin Noica din Sibiu, unde Bodu a promovat campania la nivel "S-o facem legal", Bodu a sustinut ca in visteria clubului bistritean au intrat in urma tranzactiei suma de 600.000 de euro, iar alte 2 milioane de euro in contul unei firme din Olanda.

"Pentru cei 600.000 de euro s-a platit impozit. Acum asteptam de la autoritatile fiscale din Olanda sa ne spuna daca firma respectiva nu este cumva controlata de un cetatean roman care s-a dus in paradisurile fiscale pentru a scapa de taxe", a spus Bodu, precizind ca in Olanda taxa pentru transfer ar fi fost doar de 2 la suta.

Presedintele ANAF a explicat ca in situatia in care firma din Olanda este detinuta de un cetatean olandez, "atunci totul este legal".

Sebastian Bodu sustine ca are 10 sau 12 cazuri de transferuri pe care le suspecteaza, printre acestea aflindu-se si cel al lui Adrian Mutu. El a refuzat sa dea si alte nume de jucatori, spunind ca este prea devreme si ca nu are date concrete, dar a precizat ca verificarea transferurilor continua.

"Astept de la autoritatile internationale o colaborare mai buna cu ANAF pentru ca Germania a fost singura tara din Europa care a verificat contractele de transferuri la solicitarea noastra", a adaugat Bodu.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.