Dinu Gheorghe a castigat procesul intentat Agentiei Nationale pentru Sport si a fost repus in functia de director general al CSM Pitesti, dupa ce instanta a anulat un ordin semnat de vicepresedintele ANS, Liviu Cepoi

La un an de la declansarea unui scandal de proportii, directorul general al CSM Pitesti a castigat litigiul de munca reclamat in instanta impotriva ANS si a fost repus in drepturi, dupa ce completul de judecata a anulat Ordinul nr. 555, din 8 decembrie 2005, prin care Dinu Gheorghe a fost detasat abuziv la DSJ Arges. Din pacate, litigiul creat de vicepresedintele ANS, Liviu Cepoi, prin semnarea Ordinului anulat de instanta, putea fi evitat, daca inaltul oficial al institutiei din Vasile Conta ar fi tinut cont de juristi si directori, care i-au sesizat la timp "nelegalitatea" deciziei. Ignorand, insa, aceste recomandari, vicepresedintele Liviu Cepoi a incalcat Codul Muncii si a implicat institutia intr-un razboi personal, fapt care ar trebui sa atraga atentia Executivului condus de Calin Popescu Tariceanu.

Convins ca actiunea demarata impotriva directorului general al CSM Pitesti "este perfect legala, oportuna si justificata", vicepresedintele ANS, Liviu Cepoi, semneaza Ordinul nr. 555 in numele presedintelui Florian Gheorghe, plecat din tara, in ciuda avertizarilor primite de la subordonatii sai. Indignat, cel care a condus clubul pitestean spre culmile ierarhiei nationale (n.n. - in 1995, CSM Pitesti ocupa locul 177, iar in 2005 s-a clasat pe locul trei, dupa Steaua si Dinamo) a depus imediat memoriu la presedintele ANS, considerand transferul "o schimbare de natura politica".

Neprimind un raspuns in termen legal, Dinu Gheorghe s-a vazut nevoit sa-si caute dreptatea in justitie, deoarece lucrurile luasera o turnura defavorabila, fiind transferat pe postul de director adjunct al DSJ Arges. Chemata in fata instantei, ANS renunta la serviciile juristilor sai si apeleaza, la recomandarea vicepresedintelui Liviu Cepoi, la o casa particulara de avocatura din Iasi.

Dupa mai multe termene derulate la Tribunalul Arges, completul de judecata decide in sentinta civila nr. 614/CM, prezentata in sedinta publica, in data de 15 septembrie 2005, sa anuleze Ordinul nr. 555 emis de ANS si "dispune reintegrarea contestatarului pe functia detinuta anterior emiterii ordinului mentionat", obligand intimatele ANS si DJS Arges la plata catre contestatar a cheltuielilor de judecata in valoare de 350 RON.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.