Confirmind parcursul slab din campionat, Steaua nu a reusit nici aseara sa faca un meci bun. Impinsi de la spate de un public cald, in debutul partidei, ros-albastrii au parut prizonierii propriilor limite. Totusi, dincolo de orice, ramine calificarea in primavara europeana. Chiar daca se anunta una grea. Jucatorul blamat de Gigi Becali a marcat golul de 1-1 printr-o executie de exceptie

Lume multa pe Ghencea. Mai putin entuziasm, aer de sarbatoare mai rarefiat. Sigur, Dinamo Kiev nu aduce ci- tusi de putin a Real sau Lyon. Steaua incepe fara Mirel Radoi, Demianenko mizeaza pe resorturile canine ale lui Cernat. Ucraineanul formeaza un trio la mijlocul terenului, Belkevich, Gusev, Cernat, care-i da peste cap pe Paraschiv si pe Ovidiu Petre.

Oli merge pe mina lui Oprita, pentru ca alta varianta nu are. Brazilienii pe care-i vrea Gigi Becali sint toti la ucraineni. Kleber se insinueaza pe linga Goian, iar fundasul nostru il faulteaza. E bine atita vreme cit ii oprim cumva. Flancurile nu merg, cei doi fundasi laterali urcind rar dincolo de centrul terenului. Centreaza Opri- ta in minutul sapte si reia Nicolita din sase metri, pe linga. Daca era acolo un stingaci...

Nu pasam aproape deloc, si ucrainenii profita pentru a veni mai aproape de poarta lui Cernea. Yussuf se lipeste de Dica, precum chatul de adolescenti. Dupa o jumatate de ora, Cernat executa o lovitura libera si toti se intind sa prinda pasa rea care se duce, cuminte, in colivie. 1-0, si nemultumirea se instaleaza in glasul suporterilor.

Vine si pauza. Poate ii mai trezes te Oli la cabine. Tribuna scandeaza numele lui Radoi, dar acesta nu-si face aparitia imediat dupa pauza. Ucrainenii sint din ce in ce mai dezinvolti, parca vrind sa dea o lectie nerusinatei echipe care i-a pus la punct, la Kiev. Se casca spatii mari intre linia noastra defensiva si cea de mijloc, semn ca Para si Petre se cam feresc sa primeasca balonul. Belkevich se bucura prematur atunci cind trimite balonul in poarta. A fost fault la Goian. Au trecut 60 de minute si Steaua n-a avut nici o ocazie. Scapa Nicolita si trage... in El Kaddouri. Intra Mirel.

O avea la el vreo minune? Are Dica o executie aproape la fel de putin credibila ca o minune, trimitind balonul in vinclul lui Sovkovski. Ce palma pe obrazul celor care-i cintau prohodul! Gol...? Nu, din nou asistentul anuleaza golul, de data asta pentru ofsaid. De data asta, eronat. Dupa nedreptatea de la Madrid, acum ni s-a facut dreptate. Miroase a primavara.

NICOLAE DICA: "Imi pare bine ca am marcat, dar nu se poate spune ca eu am fost decisiv. Toata echipa a luptat. La gol, norocul a fost de partea mea

FLORIN CERNAT: "Conduceam si dominam totodata, dar, din pacate, a avut Dica acel moment de geniu ca si in meciul tur. Am simtit bucurie la gol, chiar daca am marcat impotriva romanilor"

MIREL RADOI: "Ma bucur ca am debutat si eu in Liga Campionilor si sint fericit ca am reusit sa mergem mai departe in Cupa UEFA. Acesti suporteri minunati merita acest lucru. Speram sa depasim performantele de anul trecut din UEFA si - de ce nu? - sa cistigam finala"

GHEORGHE HAGI: "E un rezultat pozitiv. Steaua a avut o prestatie buna in aceasta editie a Ligii, cu o victorie si un egal, dar cel mai important lucru este experienta"

Olaroiu a facut alegeri ciudate

Banel Nicolita a ratat prima ocazie de gol a Stelei, inregistrata in minutul sapte, mijlocasul sutind slab din sase metri, cu piciorul sting. Interesant este ca Olaroiu a preferat o formula care i-a inclus pe Oprita mijlocas dreapta si pe Banel mijlocas stinga, in timp ce Cristocea si Bostina, doi obisnuiti ai acestui post au ramas pe tusa. De altfel, Oprita a fost sanctionat de public pentru evolutia slaba fiind fluierat copios in momentul schimbarii.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.