Vali Badea, jucatorul care a calificat Steaua in Liga Campionilor, este regretat de Adrian Porumboiu. Acesta spune ca atacantul a fost cumparat de Gigi Becali fara stirea sa si cu complicitatea Jiului, care avea 50% din drepturile federative ale fotbalistului. Omul de afaceri a dezvaluit ca Badea semnase cu ros-albastrii inainte de Vaslui - Steaua, scor 0-4, meci care a trimis titlul in Ghencea Omul de afaceri a dezvaluit ca Badea semnase cu ros-albastrii inainte de Vaslui - Steaua, scor 0-4, meci care a trimis titlul in Ghencea.

Etapa cu numarul 30, ultima din sezonul 2005 / 2006. Steaua intilnea Vasluiul, pe terenul moldovenilor, si se impunea cu scorul de 4-0. Fluierul final trimitea titlul cu numarul 23 in cartierul Ghencea si, odata cu el, si pe atacantul Valentin Badea. Transferul virfului vasluian la Steaua a iscat o serie de controverse atunci.

Jucatorul era detinut, in coproprie- tate, de Jiul Petrosani si de gruparea mol- doveana, dar clubul gorjean a vindut partea sa Stelei. Prin aceasta tranzactie, oficialii stelisti au fortat mina lui Adrian Porumboiu, obligindu-l sa-i dea atacantului dezlegarea pentru un transfer la Steaua.

"Daca stiam ca Simota va vinde partea sa lui Gigi Becali, incercam sa-l rascumpar eu. Am aflat ime- diat dupa meci ca jucatorul semnase cu Steaua. Dar, dupa ultimul joc din campionatul trecut, am vrut sa ma retrag din fotbal. Daca nu voiam sa plec de la club, nu pleca nici un jucator. Asa a reusit Steaua sa-l cumpere si pe Panait", a declarat fostul arbitru international.

Se pare ca tranzactia dintre Simota si Gigi Becali a avut loc in timpul campionatului, chiar inaintea meciului direct de la Bucuresti, dintre cele doua echipe, joc cistigat de ros-albastri cu scorul de 1-0. Badea a evoluat in ultima etapa impotriva militarilor, cu toate ca el a fost de acord sa evolueze la Steaua, cu putin timp inainte. Aceasta partida a constituit o premiera in fotbalul romanesc, datorita faptului ca patronul si-a acuzat echipa de noncombat.

Aproape toti jucatorii au evoluat lamentabil, cu mult sub valoarea lor, cu toate ca aveau stipulata in regula- mentul de ordine interioara o prima considerabila in cazul unui rezultat favorabil.

Frunza, doar la export

Vasluiul produce atacanti pe banda. Dupa ce l-a dat pe Badea Stelei, acum, la clubul moldovean, mai este un virf urmarit de mai multe cluburi din Liga I: Viorel Frunza. Atacantul, in virsta de 27 de ani, a reusit de la inceputul campionatului opt goluri din totalul de 17 ale Vasluiului. Finantatorul moldovenilor a avut de invatat din plecarea lui Badea si are planuri mari pentru Frunza: "Nu se va mai repeta istoria cu Vali Badea. Frunza va pleca numai afara, in nici un caz in tara".

VALERIU ARGASEALA (director sportiv Steaua): "Domnul Porumboiu sa-si analizeze singur declaratiile. Eu sint la Lyon si am treburi mai importante de rezolvat si de discutat aici, decit spusele lui"


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.