S-a inceput sus, compact, in stilul Stelei la Madrid. Ei, cu numele si cu avantajul terenului propriu. Noi, galbeni de sus pina jos, cu numele pocite de ziarele spaniole, inediti, asezati la deruta intr-un 4-3-3 model 2006, brevetat de Piti, cu gindul la Van Basten. Cum spuneam, am intrat in joc cu fundasii la 30 de metri de poarta lui Coman, cu mijlocasii in presing, si cu atacul pe pozitii.

Tot noi dam primul semnal ca n-am venit la plimbare: Niculae e aproape de o interceptie in fata lui Casillas, insa isi calculeaza gresit pasii (4). Sintem in continuare sus. Pina in minutul 10, cind Maldarasanu da primele semne ca nu e inca total refacut. Tot atunci se trezeste si Silva sa-l incerce pe Coman - sut de la 20 de metri, prins in doi timpi de rapidist. Incet-incet, ibericii incep sa preseze.

Asta pentru ca vazusera ca e destul loc pe partea lui Petre Marin, sprijinit inabil de Marica, folosit extrema dreapta. Villa si Morientes ii fac pe jurnalistii spanioli sa le noteze ocaziile, in minutele 23 si 30. Doar sa le consemneze, pentru ca Dani Coman e in zi mare. Pare un urias de plastilina, de care se lipeste orice balon trimis de iberici.

Presingul, atit de drag lui Piturca, functioneaza in limite rezonabile, cu Malda tot mai evident in rol de veriga slaba. Totusi, ocazia cea mare e trecuta in dreptul nostru: Marica ajunge tirziu la o minge, pe care singur si-o facuse mult prea in fata (43). Pauza! Piti schimba post pe post, semn ca vrea mai mult: Rosu, pentru Maldarasanu, Buga, pentru Niculescu. Marica ajunge pe postul sau favorit, atacant central. Minutul 58.

Virful calit in crivatul de la Donetk primeste o minge la 20 de metri, face o fenta din corp si trage la poarta in diagonala. Gol, 1-0 Romania! Nu ne hazardam, nu ne pripim. Villa ii intareste moralul lui Coman, tragind in el de la 4 metri! Ripostam timid, pentru ca tinem la rezultat. Chivu e aproape de 2-0 in 73, dar Casillas pare o pisica in calea mingii lui Cristi. Pacat! Ar fi fost seara perfecta pentru el.

E final, e victorie! Aseara am jucat pentru rezultat si pentru viitor, iar concluziile sint mai mult decit optimiste.

A debutat Radu Stefan

Unul dintre preferatii lui Victor Piturca, dinamovistul Radu Stefan, a avut ocazia de a debuta aseara in prima reprezentativa. Acesta l-a inlocuit pe Rat in minutul 88 si a evoluat, astfel, pe banda stinga. In ciuda numelor grele care erau pe teren, tinarul aparator nu a avut nici un pic de trac, el fiind felicitat la final si de capitanul Cristi Chivu, unul dintre sfatuitorii sai de taina.

Netoiu si Craioveanu, in tribune

Amicalul cu Spania a stirnit interesul mai multor personalitati din fotbal. Astfel, Gigi Netoiu si Gica Craioveanu au tinut sa asiste pe viu la partida de pe stadionul Ramon de Carranza. De altfel, cei doi i-au vizitat pe jucatorii lui Piturca si inainte de meci. Netoiu s-a intretinut minute bune cu fostul dinamovist, Florentin Petre.

Nasul nu se infrateste cu Villar

Mircea Sandu a declarat ca oricit de bune ar fi relatiile dintre el si omologul sau spaniol, Angel Villar, nu il va putea considera fratele sau de singe: "Nu ma fac frate de singe cu Villar", a declarat Nasul, facind aluzie la relatia dintre Gigi Becali si Ramon Calderon. Inaintea meciului Steaua - Real Madrid, cei doi au mimat ritualul infratirii.

Prime inedite pentru iberici

Pe linga palmares, nationala Spaniei avea un motiv in plus sa isi doreasca victoria in partida cu Romania. Primarul din Cadiz le-a promis jucatorilor lui Aragones un cadou inedit. In cazul unui succes, acestia obtineau invitatia la carnavalul orasului Cadiz, din luna februarie.

Au probleme cu Fiscul

Inaintea meciului cu Romania, federatia spaniola s-a aflat in plin scandal. Fiscul a efectuat, in aceste zile, un control la forul din Madrid, care a scos la iveala nereguli financiare majore. Se pare ca este vorba de o suma de 23 de milioane de euro pe care federatia spaniola nu o poate justifica. Oficialii spun, insa, ca banii respectivi ar fi fost platiti ca prime pentru jucatorii nationalei.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.