Sepp Blatter, presedintele Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA), a dezmintit din nou zvonurile ca viitoarea editie a Cupei Mondiale, din 2010, ar putea avea loc in alta parte decat in Africa de Sud, informeaza Reuters. Mai mult, Blatter a spus ca Africa de Sud se prezinta mai bine decat era Germania, gazda Cupei Mondiale care avut loc in aceasta vara, in urma cu patru ani.

"Vor reusi. Cupa Mondiala poate avea loc si se va desfasura in Africa de Sud, sunt convins de asta. Pentru acest lucru muncim acum", a spus Blatter pentru revista germana "Sport Bild".

De mai multe luni circula zvonurl ca FIFA ar cauta o gazda alternativa, SUA sau Germania, din cauza ingrijorarii ca Africa de Sud este in urma cu pregatirile si nu va fi gata la timp. "In acest moment am vazut mai multe decat in Germania", a afirmat Blatter despre stadiul pregatirilor.

"Erau inca multe incertitudini in Germania, in urma cu patru ani. In Africa de Sud mai au de construit cinci stadioane si de renovat un altul. Patru sunt deja gata". Oficialul elvetian a dezmintit si faptul ca in Africa de Sud rata criminalitatii ar fi foarte ridicata. "Criminalitate exista peste tot in lume, dar cand cunosti situatia poti lua masurile de precautie necesare", a mai spus presedintele FIFA, care considera multumitor nivelul infrastructurii transporturilor din Africa de Sud. "Nivelul tehnologic al infrastructurii, transporturi si comunicatii, este unul bun. Bineinteles ca nu au aceeasi retea de cale ferata ca in Europa, dar isi imbunatatesc si refac infrastructura transporturilor", a incheiat Blatter.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.