Unul dintre cei mai in forma jucatori romSport Total: Care e atmosfera la echipa?

Ciprian Marica: Foarte buna. Ne-am strins cu totii, mai putin Adi Mutu, pentru acest meci amical, pe care sper sa-l trecem cu bine. Este un examen important pentru noi, deoarece echipa Spaniei este foarte valoroasa.

Consideri ca este o repetitie buna pentru intilnirea cu Olanda, din primavara?

Nu stiu daca cele doua echipe au stiluri asemanatoare, insa cert e ca ambele sint foarte valoroase. Oricum am gindi, o partida cu Spania, este una foarte buna, din toate punctele de vedere. Inclusiv din perspectiva acelei intilniri cu olandezii.

Ai jucat cu Sahtior impotriva Valenciei, iar Aragones a convocat multi jucatori de acolo.

Asta inseamna ca au valoare. De fapt, lucrul acesta nu trebuia sa mi-l spuna nimeni, pentru ca mi-am dat seama in cele doua meciuri cu ei.

In presa din Italia s-a scris ca la acest meci vei fi urmarit de mai multi impresari din Peninsula. Crezi ca poate fi o ocazie pentru un transfer al tau in Occident?

Nu cred ca poate fi vorba despre asa ceva doar la aceasta partida. Impresarii si, in general, cluburile observa jucatorii pe care si-i doresc de-a lungul unei perioade mult mai indelungate. Oricum, nu as vrea sa mai vorbesc despre acest subiect, pentru ca in Ucraina au aparut mai multe declaratii de-ale mele, interpretate gresit. Tot ce imi doresc este sa fiu sanatos si sint convins ca restul va veni de la sine.

Ti-ai propus sa-l invingi pe Casillas?

Indiferent de meci sau de adversar eu imi doresc sa dau gol. Asta imi e meseria. Sper ca si Casillas sa fie nevoit sa scoata mingea din plasa. Ar fi frumos.

Un rezultat negativ crezi ca ar readuce in discutie nereusitele echipei nationale din ultimii ani? Ma refer, in primul rind, la ratarile turneelor finale.
Nu stiu daca ar fi bine ca, dupa un meci amical, sa fim judecati pentru toate neimplinirile echipei. E doar o partida amicala, in care noi speram sa ne prezentam bine, sa jucam bine si sa facem un rezultat cit mai bun. Avem nevoie de continuitate, atit ca joc, cit si ca atitudine.

Tineretul joaca cu Grecia

Tricolorii mici vor sustine astazi, de la ora 17:00, la Mogosoaia, un amical cu Grecia. Partida de pregatire este prima de la ratarea calificarii la Europeanul de tineret, din 2007. Antrenorul Emil Sandoi va incepe meciul in urmatoarea formula: Pantelimon - Scarlatache, Ducu, Mardare, Sepsi - Cr. Tanase, Ropotan, Simion - Chiacu, Cigan, Stancu.

Spionati de Juve

Nicolae Dica si Ciprian Marica au toate motivele sa faca un meci bun in aceasta seara, in compania Spaniei. Cei doi vor fi urmarti, din tribuna, de reprezentanti ai mai multor grupari italiene. Palermo si Juventus sint doua dintre echipele care si-au trimis spioni la partidele amicale inter-tari, care se disputa astazi. Alti jucatori care vor fi urmariti in meciul de la Cadiz sint David Villa si Borja Oubina.

CIPRIAN MARICA: "Ideea cu blogul SPT mi se pare una foarte buna. E placut sa comunici cu suporterii echipei nationale. Sper ca, in limita timpului pe care il voi avea la dispozitie, sa le raspund tuturor celor care imi vor adresa intrebari"

Navarro debuteaza la 32 de ani

Fundasul central de la Sevilla, convocat in premiera la nationala Spaniei, va debuta la prima reprezentativa la 32 de ani si noua luni. Javi Navarro devine, astfel, cel mai batrin jucator, dupa Puskas, care isi face debutul. Fostul jucator al lui Real Madrid a intrat in nationala la 34 de ani, dupa ce anterior evoluase pentru Ungaria.

Aragones, sustinut in continuare

Presedintele Federatiei spaniole, Angel Maria Villar, a mers luni seara in cantonamentul nationalei pentru a-i sustine pe Luis Aragones si pe jucatori. Ziarul Sport caracterizeaza selectia facuta de antrenorul spaniol pentru meciul cu RomSindicatul fotbalistilor spanioli vrea bani

Asociatia Fotbalistilor Spanioli (AFE), in beneficiul careia se va juca meciul de azi, solicita cinci milioane de euro de la federatia spaniola, reprezentind sumele pentru precedentele trei partide jucate de Spania in acest scop, cu Danemarca, in martie 2004 la Gijon, cu Anglia, opt luni mai tirziu, la Madrid, si cu Canada, in 2005, la Santander.

Spania: Casillas - Alfonso Lopez, Juanito, Javi Navarro, Angel - Angulo, Fabregas, Xabi Alonso, David Silva - Morientes, Villa
ROMANIA: Coman - P. Marin, Tamas, Chivu, Rat - Ov. Petre, Rosu - Dica, Cocis, Buga - Marica


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.