Antrenorul reprezentativei Romaniei a renuntat la convocarea lui Adrian Mutu, deoarece jucatorul Fiorentinei nu ar fi putut ajunge la Cadiz in timp util.

"Am discutat cu el, mi-a spus ca poate ajunge in Spania doar luni seara sau marti si am luat aceasta decizie pentru ca vreau sa am luni toti jucatorii. Vreau jucatori concentrati suta la suta. Pentru ca jucam in Spania, nu cu o echipa oarecare si, de comun acord, am renuntat la el. El are si un eveniment in familie si era greu ca, dupa o noapte pierduta, sa vina in conditii fizice optime", a explicat Piturca, duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta la reunirea lotului primei reprezentative pentru meciul cu Spania.

Adrian Mutu organizeaza, duminica, in Italia, botezul fiicei sale, Adriana, in virsta de 5 luni.

Victor Piturca a convocat pentru amicalul de miercuri 20 de jucatori:

Portari: Danut Coman (Rapid), Marius Popa (Poli Timisoara)

Fundasi: Valentin Badoi (Rapid), Petre Marin (Steaua), Gabriel Tamas (Celta Vigo), Dorin Goian (Steaua), Sorin Ghionea (Steaua), Cristian Chivu (AS Roma), Razvan Rat (Sahtior Donetk), Radu Stefan (Dinamo)

Mijlocasi: Ovidiu Petre (Steaua), Florentin Petre (TSKA Sofia), Razvan Cocis (Seriff Tiraspol), Nicolae Dica (Steaua), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva), Marius Maldarasanu (Rapid)

Atacanti: Mugurel Buga (Rapid), Claudiu Niculescu (Dinamo), Ciprian Marica (Sahtior Donetk), Daniel Niculae (AJ Auxerre).

Dintre acestia, patru jucatori se vor alatura lotului direct in Spania: Laurentiu Rosu, Gabriel Tamas, Ciprian Marica si Razvan Rat.

Jucatorii de la Steaua, care vor evolua duminica, in meciul cu FC National, din etapa a XV-a a Ligii I, se vor alatura echipei nationale imediat dupa aceasta partida, in cantonamentul de la Mogosoaia.

Cristian Chivu, Daniel Niculae si Razvan Cocis nu au fost prezenti la reunirea de la ora 14.00, de la Mogosoaia, insa sunt asteptati sa ajunga inainte de antrenamentul de la ora 17.00, care va fi unul de recuperare.

Plecarea delegatiei Romaniei spre Spania este programata de pe aeroportul "Henri Coanda" luni, 13 noiembrie, la ora 10.00. In cursul aceleiasi seri va avea loc un antrenament inchis, pentru ca marti, 14 noiembrie, sa aiba loc antrenamentul oficial, incepind cu ora 11.00 (ora locala), ultimele 15 minute fiind deschise presei. Vor urma conferinta de presa a selectionerului Victor Piturca si interviuri cu jucatorii romani.

Meciul cu Spania va avea loc, miercuri, 15 noiembrie, la ora 23.00, la Cadiz.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.