De cind a venit, Mircea Rednic a implementat in Stefan cel Mare un nou sistem de premiere.

In urma analizelor lui, fiecare fotbalist este remunerat, chiar daca joaca mai putin. La sfirsit de luna, Puriul deschide catalogul in fata actionarilor, iar acestia, in functie de note, alimenteaza cardurile. Inceputul lui decembrie se anunta cel mai sarac de pina acum, dupa ce au aparut primele esecuri.

Nu mai este un secret pentru nimeni ca Mircea Rednic obisnuieste sa bage mina in buzunar si sa-si raspla- teasca, nu de putine ori, elevii. Mai mult, antrenorul a spus de mai multe ori ca, la echipele pe care le antreneaza, nici un jucator nu se va plinge de probleme financiare. Nici la Dinamo nu avea cum sa se intimple acest lucru. Ciinii au batut, pina duminica trecuta, tot ce au prins, iar actionarii au scos din buzunar prime care totalizeaza peste 60 de mii de dolari in cazul unor jucatori.

A venit meciul cu CFR Cluj si prima infringere, iar apoi eliminarea rusinoasa din Cupa Romaniei. Dupa esecul din partida cu Pandurii, toata lumea a vorbit de amenzi, chiar si unii sefi vehiculind aceasta varianta. Pina la urma, fotbalistii nu vor fi nevoiti sa scoata bani din buzunar. Ba mai mult, Cristi Borcea a spus in fata camerelor ca va da o prima speciala de incurajare. Totusi, jucatorii vor avea mai putin de numarat la sfirsitul acestei luni.

La data fixa, Mircea Rednic le face actionarilor analiza fiecarui fotbalist in parte. In functie de aprecierile tehnicianului, membrii Consiliului de Administrat ie stabilesc latura pecuniara pentru componentii lotului, in functie de randament. Astfel, supararea lui Rednic de dupa jocul cu Pandurii s-ar putea oglindi la suma incasata.

NICOLAE BADEA (presedinte CA):" Jucatorii nu vor fi amendati pentru eliminarea din cupa. Amenda nu este o solutie. La fiecare sfirsit de luna, Mircea Rednic face analiza evolutiilor fotbalistilor, iar dupa aceasta consultare, jucatorii sint remunerati dupa merit. La inceputul lunii decembrie vom avea rezultatele."

"Nu sint doar suporter!"

Un intreg scandal s-a creat dupa meciul de cupa, pornit de criticile lui Gigi Netoiu la adresa transferurilor si a valorii lotului. Oficialii ciinilor au replicat si ei, spunind ca Netoiu este un simplu suporter. "Daca eu sint simplu suporter, Borcea e patronul clubului. Oricum, o sa facem o analiza amanuntita saptamina viitoare. O sa vedeti ca nu e chiar asa", a replicat Comandantul. Din cite se pare, se va organiza un Consiliu Director, in care Netoiu este membru, si se va discuta chiar intoarcerea sa in CA.

PETRE GRIGORAS (antrenor Otelul):" Nu vom face figuratie. Vrem sa ne reabilitam in ochii fanilor. Va fi un meci al orgoliilor ranite."

Baltoi: "Dau tot pe teren!"

Alex Baltoi, jucator imprumutat de Dinamo la Otelul, spune ca va da totul pentru moldoveni. "Imi fac datoria acolo unde sint si vreau sa ajut echipa sa obtina un rezultat favorabil", a declarat actualul jucator al Otelului, care poate fi rechemat in lotul ciinilor in pauza competitionala, conform unei intelegeri intre cele doua cluburi.

Promisiunea lui Ganea

Mircea Rednic a comentat situatia lui Ionel Ganea: "Depinde doar de el daca va ramine. Normal ca sint deranjat de ceea ce spune, dar cred ca nu i-a convenit nici lui tensiunea pe care a creat-o. Mi-a promis ca o sa vorbeasca numai pe teren. Sa vedem daca se tine de promisiune".

LOT. Doar 18 jucatori

Acesta este numarul de fotbalisti pe care Rednic il are la dispozitie pentru meciul cu Otelul. Ganea si Margaritescu sint suspendati, Pascovici a plecat in Franta pentru a fi alaturi de baietelul sau, Dennis Serban are ruptura musculara, iar Mihut si Matache au fost trimisi la Dinamo II.

DECIZIE. Ze Kalanga va fi titular

Mijlocasul dreapta al ciinilor a dezamagit in ultimele meciuri, dar este aparat de antrenorul sau. "Cind incepuse sa joace bine, a venit accidentarea aceea urita. Acum are nevoie de timp, dar eu am incredere in el", au fost vorbele lui Rednic. Tehnicianul a incheiat spunind ca angolezul va fi titular in meciul de astazi.

"Il vopsesc pe Blay"

Mircea Rednic a fost vehement atunci cind a fost intrebat daca la echipa sa e la fel ca la Steaua, adica sefii se baga peste el cind e vorba de alcatuirea formatiei: "Daca se intimpla asa ceva, plec imediat! Nu exista asa ceva". El a fost intrebat si daca a vopsit jucatori, asa cum facuse Andone. "Poate o sa-l vopsesc pe George Blay in alb", a ris Puriul.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.