Directorul general al clubului Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge, a criticat, ieri, in presa, criteriile de calculare a coeficientilor utilizati de UEFA pentru a determina numarul echipelor din fiecare tara participante in cupele europene.

Oficialul german este deranjat in special de faptul ca punctele acumulate in urma unei victorii in Cupa UEFA sunt tot atatea ca si la un succes in Liga Campionilor, competitie mult mai puternica. "Cand vad ca o victorie intr-un meci de Cupa UEFA aduce atatea puncte ca un succes in Liga Campionilor, imi spun ca impartirea punctelor este prost facuta. Este de neconceput ca Romania sa taloneze Germania in clasamentul UEFA datorita punctelor castigate in Cupa UEFA. Este ridicol", s-a plans directorul general al campioanei Germaniei.

La fel ca si Rummenigge, oficialii germani si-au exprimat ingrijoarea fata de declinul reprezentantelor din Bundesliga in cupele europene. Daca rezultatele din ultimele sezoane se confirma, in 2008, doar campioana Germaniei va putea participa in faza grupelor Ligii Campionilor.

Germania se afla pe locul cinci in clasamentul UEFA, cu 39,221 puncte, in urma Spaniei (63,748 puncte), Italiei (59,945 puncte), Angliei (58,790 puncte) si Frantei (48,531 puncte). in spatele nemtilor se afla Portugalia, cu 38,082 puncte, iar Romania se afla pe pozitia a saptea, cu 36,832 puncte. in acest clasament intocmit de UEFA se iau in considerare rezultatele echipelor din fiecare campionat in competitiile europene in ultimii cinci ani.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.