Antrenorul care l-a descoperit pe Nicolae Dica, fostul mare portar Gheorghe Cristian, a acceptat sa explice pentru Averea motivele pentru care jucatorul-cheie al Stelei traverseaza o perioada mai proasta

Fotbalistul are probleme in viata personala din cauza tatalui sau, care a suferit doua interventii chirurgicale si se simte in continuare rau. "Nicolae este un baiat foarte sensibil si sufletist. il macina mult greutatile pe care le are cu tatal sau. Dansul a fost operat de curand de doua ori, are probleme mari la ficat. Acum, colac peste pupaza, a facut si aprindere la plamani pentru ca a stat prea mult pe spate, iar Nicolae a fost nevoit sa alerge pe la spitale din Bucuresti si Pitesti", ne-a povestit antrenorul care l-a crescut pe Dica la FC Arges.

"Nicolae nu se poate detasa de problemele de acasa. Este foarte apropiat de familie si de cei dragi si de aceea este atat de marcat. Este un baiat foarte calculat si cu o viata personala ireprosabila. N-o sa-i gaseasca nimeni nici o hiba in viata de familie. In plus, nu bea, nu fumeaza, nu pierde noptile, e foarte cuminte... Este un profesionist adevarat. Cand a venit ultima data acasa - dupa meciul cu CFR, in care a si marcat doua goluri - era tare suparat. Chiar imi spunea ca nu mai are timp deloc pentru familie. N-a apucat nici sa-si faca cununia religioasa, doar botezul copilului. Pe copil nu prea il vede, pentru ca sta la Pitesti... Chiar zicea ca pana se lasa de fotbal copilul trece clasa intai", continua Gheorghe Cristian.

Antrenorul nu a fost de acord cu iesirea patronului Gigi Becali la adresa lui Dica: "Nu-l cunosc personal pe Becali, dar cred ca a spus acele lucruri la nervi. Practic, a vrut sa dea un exemplu celorlalti - si pe cine putea sa certe decat pe copilul cel mai bun?" Fostul mare portar considera ca mijlocasul echipei din Ghencea trebuie sa fie sustinut de echipa pentru a putea iesi in evidenta: "El este un tip tare, dar se pierde atunci cand cei din jur nu-l ajuta. Nu poate sa razbata singur. Pot sa compar situatia lui cu cea a lui Hagi pe cand juca la nationala. Daca nu il ajuta echipa, nu putea face totul singur. Daca echipa e la pamant, poti sa ai si zece Hagi sau zece Dica in teren. La Nicolae mai e si oboseala, uzura si presiunea asta permanenta la care a fost supus in ultimul timp".

A jucat 26 de meciuri

Oboseala lui Nicolae Dica este explicabila prin prisma numarului mare de meciuri jucate de la inceputul sezonului competitional pana in prezent. Golgeterul Ligii I a jucat 26 de meciuri cu Steaua in campionat, Cupa Romaniei si Champions League si la echipa nationala. Pana la pauza competitionala, daca nu se accidenteaza si va fi folosit in acelasi ritm, decarul campioanei va ajunge la nu mai putin de 35 de partide, un adevarat record pentru un fotbalist roman.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.