Desi Mircea Sandu spune ca Blatter si Johansson, sefii de la FIFA si, respectiv, UEFA, i-au promis o finala europeana la Bucuresti, oficialul federal spune ca noul stadion nu poate fi gata in trei ani
Directorul Departamentului Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat ca nu crede ca este posibil ca Romania sa gazduiasca in 2010 finala Cupei UEFA, din cauza faptului ca nu vor fi terminate lucrarile la noul stadion din Complexul Sportiv "Lia Manoliu". "Nu cred ca vom putea organiza finala Cupei UEFA in 2010. Eu am vazut destule la viata mea si nu cred ca poate fi construit un stadion de 50.000 de locuri in mai putin de trei ani. Daca se incepe constructia in 2007, este exclus 2010, abia 2011 este fezabil", a declarat Duru.

Reprezentantul FRF a mai spus ca, pentru construirea unui stadion de elita, care sa poata gazdui o finala de Cupa UEFA, trebuie alocata o suma de 3000 de euro pentru fiecare loc din arena respectiva. "Minim 3000 de euro pe loc costa construirea unui stadion bine dotat, iar intretinerea lui un milion de euro pe an. Nu avem nici un stadion de patru-cinci stele in tara, doar doua-trei se vor ridica la standardul de trei stele", a spus Duru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.