Cei doi au declarat ieri ca sunt victimele unei injustitii dupa ce CAF a decis ca intelegerea lor cu FC National expira in vara anului viitor * CSJ si Comisia de Apel le-au dat dreptate fotbalistilor, declarandu-i liberi de contract * Avocatul celor doi spune ca FRF va ajunge in fata forului mondial cu acest caz

Australianul John Wayne Srhoj si nigerianul Abiodub Agunbiade, sustinuti de avocatul Adrian Fanumoca, au sustinut ieri, la Timisoara, o conferinta de presa, legata de decizia Curtii de Arbitraj pentru Fotbal (CAF), care a decis ca cei doi fotbalisti sunt sub contract cu FC National pana in vara anului 2007. CAF a admis saptamana trecuta recursul formulat de FC National, desi Shroj si Abiodun afirma ca acordurile dintre ei si clubul "bancar" au expirat pe 1 iulie 2006.

Cei doi s-au adresat in vara Comisiei pentru Statutul Jucatorului pentru a deveni liberi de contract. Aceasta a dat dreptate fotbalistilor, la fel si Comisia de Apel, dar CAF a retrimis cazul celor doi spre rejudecare la prima instanta. Apoi, litigiul a urmat acelasi traseu, atat CSJ, cat si Comisia de Apel adoptand hotarari in favoarea fotbalistilor. FC National a facut recurs de fiecare data, iar CAF a decis in final ca Srhoj si Abiodun sunt sub contract cu gruparea "bancara".

Prunea prins la mijloc

Pe parcursul litigiului, cei doi au dorit sa se transfere la "Poli" Timisoara, echipa cu care s-au pregatit o perioada. Marcel Popescu, impresarul fotbalistilor, a declarat pe 25 octombrie ca a fost amenintat de directorul de relatii internationale din cadrul FRF, Florin Prunea (fostul vicepresedinte al Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Non-Amatori - AFAN), ca daca ii va duce pe Srhoj si Abiodun la Timisoara, acestia nu vor fi declarati liberi de contract. Srhoj a declarat ieri ca el si Abiodun sunt victimele unei mari injustitii. "Am asteptat patru luni ca sa ni se faca dreptate si am fost victimele unei mari injustitii. Niciodata nu ne vom intoarce la FC National. Eu voi mai sta la Timisoara pentru ca asta vreau sa fac. Daca nu se va putea sa joc, atunci ma fac taximetrist", a spus Srhoj.

Mijlocasul australian sustine ca in perioada in care Prunea a jucat la FC National, acesta i-a facut o propunere de a se inscrie in Asociatia Fotbalistilor Amatori si Non-Amatori, pe care insa a refuzat-o. "Nu stiu de ce se face atata tevatura pe pro-blema permisului de munca, pentru ca nu vreau sa fiu sofer de taxi. Vreau sa raman la Timisoara. Deocamdata, ne antrenam separat si nu stiu ce altceva am putea face. Cand eram coleg la FC National cu Prunea, el mi-a propus mie si lui Abiodun sa ne inscriem in sindicat, dar am refuzat. Acum inteleg de ce Prunea, care era presedintele sindicatului, ne-a rugat pe mine si pe Abi sa ne alaturam", a precizat Srhoj.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.