Desi a castigat fara nicio infrangere editia a 40-a a Trofeului Carpati desafasurata la Cluj prima echipa a Romaniei nu l-a multumit intrutotul pe exigentul antrenor Gheorghe Tadici.

- Ce cusururi gasiti unei echipe invingatoare in toate cele cinici meciuri?

Mai avem de lucru in privinta imbunatatirii vitezei de joc si a relatiilor din teren. Apararea a evoluat ceva mai bine, dar trebuie sa tinem cont ca am intalnit adversare care n-au venit la acest turneu cu prima echipa. Nu e prima oara cand se intampla asa ceva si cred ca ar trebui evitate pe viitor asemenea lucruri.

- Care meci a fost cel mai edificator in privinta potentialului echipei noastre?

Cu siguranta cel din ultima zi, impotriva Coreei de Sud, care ne-a intins serios. Nu degeaba sunt in elita handbalului mondial, detinand medaliile olimpice de aur. A fost un meci din care am tras cu totii invataminte pentru viitoarele confruntari ce vor culmina cu turneul de la Rm. Valcea, unde se va decide nationala calificata in play-off-ul pentru Mondialele de anul viitor.

-La ce confruntari va referiti?

La turneul de saptamana viitoare de la Aaalborg, unde vor veni, pe langa reprezentativa tarii gazda, Danemarca si Romania, Olanda, Polonia, Suedia, Ucraina si Brazilia, urmat de Cupa Turcin, de la Kiev, competitie organizata annual in memoria marelui antrenor al Ucrainei si al multimplei castigatoare a Cupei Campionilor Europeni, Spartak Kiev. Dupa aceste turnee vom putea trage linie inaintea competitiei pe care trebuie s-o castigam pentru a ramane in cursa pentru elita.

-Vor veni si alte jucatoare din strainatate la aceste turnee?

Simona Gogarla, Aurelia Bradeanu, Cristina Varzaru mi-au confirmat ca vor fi prezente la turneul preliminar de la Rm. Valcea. Am convocat pentru turneul din Danemarca si cateva jucatoare tinere din lotul B, printre care Cristina Neagu, golgetera editiei din acest an a Trofeului Crapati cu 37 de goluri si Ramona Ivan. Vom pregati acest turneu in cantonamentul pe care-l vom face la Ploiesti.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.