Ierarhie. In urma rezultatelor din aceasta saptamana din eurocupe, Romania isi pastreaza pozitia de lider in clasamentul coeficientilor UEFA. Prin victoria dinamovistilor si egalul Rapidului, tara noastra are acum o medie de 9,000 puncte, fiind urmata de Anglia cu 8,125 si de Italia cu 6,642

Formatiile portugheze au obtinut, in total, 1,167 puncte, in timp ce echipele romanesti au acumulat un singur punct, astfel ca lusitanii si-au marit, sensibil, avantajul acumuland acum 1,417 puncte, fata de 1,250 cat era dupa etapa precedenta a cupelor europene. Daca Romania a pierdut teren in fata Portugaliei, a castigat, in schimb, o sutime fata de ocupanta locului opt in topul coeficientilor, Olanda. Diferenta a facut-o infrangerea suferita, pe teren propriu, de Heerenveen in fata danezilor de la Odense, scor 0-2, dar si prin faptul ca a cincea echipa, Feyenoord, a stat in aceasta saptamana. Cele trei victorii obtinute de PSV, AZ Alkmaar si Ajax Amsterdam i-au adus Olandei 0,857 puncte.

Ramanem pe locul 7

La general, ierarhie ce insumeaza coeficientii realizati in ultimele cinci sezoane, Romania ocupa locul 7, cu un coeficient total de 37,832, foarte aproape de locurile 5 si 6, care asigura prezenta a trei echipe in Liga Campionilor, din care doua calificate direct in grupe.

Pe aceste doua locuri se afla Germania, care are un coeficient egal cu Portugalia, cu cate 39,294 fiecare. Pe primele trei locuri, care asigura cate patru echipe in Liga Campionilor, se afla Spania, Italia si Anglia. Clasamentul coeficientilor se realizeaza prin impartirea numarului de puncte obtinut in Liga Campionilor si Cupa UEFA de echipele unei tari la numarul de formatii inscrise la inceputul sezonului european.

Pentru o victorie in tururile preliminare se acorda un punct, iar pentru o remiza 0,5 puncte, in timp ce pentru turul intai si grupe se acorda doua puncte pentru victorie si unul pentru egal.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.