Presedintele Comitetului Olimpic Sportiv Roman (COSR), Octavian Morariu, s-a declarat ingrijorat de situatia in care a ajuns sportul romanesc si doreste ca federatiile nationale, institutiile guvernamentale si ONG-urile sa se implice mai mult pentru a contribui la obtinerea mai multor performante.

"In urma analizei rezultatelor obtinute in acest an, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman isi exprima preocuparea si ingrijorarea pentru situatia actuala a sportului romanesc de performanta, in perspectiva Jocurilor Olimpice de la Beijing 2008. In consecinta, COSR face apel la federatiile sportive nationale pentru a da dovada inca o data de profesionalism, abilitate, unitate si spirit obiectiv in identificarea tuturor resurselor umane disponibile si le ofera tot sprijinul sau in acest sens", se arata intr-un comunicat emis pe site-ul oficial al COSR.

Comitetul olimpic nu isi face sperante prea mari in ceea ce priveste redresarea semnificativa a sportului romanesc si face astfel apel la "sprijinul constant al tuturor institutiilor guvernamentale si al ansamblului societatii civile".

Citeste si:

In 2006, cele mai mari performante au fost realizate in gimnastica, la Campionatele Mondiale desfasurate in Danemarca, la Aarchus, unde Marian Dragulescu a obtinut doua medalii de aur, la probele individuale de la sol si sarituri. La aceeasi competitie, gimnasta Sandra Izbasa a cucerit o medalie de argint la barna, in vreme ce la proba individual compus a urcat pe a treia treapta a podiumului, aducand o medalie de bronz pentru Romania. Chiar daca sportivii romani au mai reusit sa cucereasca si alte medalii, in alte sporturi, Dragulescu este singurul reprezentant al tarii noastre care a devenit campion mondial in acest an, ceea ce a provocat motive de ingrijorare in randul conducatorilor COSR.

Forul olimpic va incerca sa organizeze o masa rotunda cu participarea administratiei prezidentiale, a guvernului, a Agentiei Nationale pentru Sport, precum si a mai multor ministere ce s-ar putea implica in crearea unui program pe termen scurt, mediu si lung, pentru redresarea sportului romanesc.