Presedintele Comitetului Olimpic Sportiv Roman (COSR), Octavian Morariu, s-a declarat ingrijorat de situatia in care a ajuns sportul romanesc si doreste ca federatiile nationale, institutiile guvernamentale si ONG-urile sa se implice mai mult pentru a contribui la obtinerea mai multor performante.

"In urma analizei rezultatelor obtinute in acest an, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman isi exprima preocuparea si ingrijorarea pentru situatia actuala a sportului romanesc de performanta, in perspectiva Jocurilor Olimpice de la Beijing 2008. In consecinta, COSR face apel la federatiile sportive nationale pentru a da dovada inca o data de profesionalism, abilitate, unitate si spirit obiectiv in identificarea tuturor resurselor umane disponibile si le ofera tot sprijinul sau in acest sens", se arata intr-un comunicat emis pe site-ul oficial al COSR.

Comitetul olimpic nu isi face sperante prea mari in ceea ce priveste redresarea semnificativa a sportului romanesc si face astfel apel la "sprijinul constant al tuturor institutiilor guvernamentale si al ansamblului societatii civile".

In 2006, cele mai mari performante au fost realizate in gimnastica, la Campionatele Mondiale desfasurate in Danemarca, la Aarchus, unde Marian Dragulescu a obtinut doua medalii de aur, la probele individuale de la sol si sarituri. La aceeasi competitie, gimnasta Sandra Izbasa a cucerit o medalie de argint la barna, in vreme ce la proba individual compus a urcat pe a treia treapta a podiumului, aducand o medalie de bronz pentru Romania. Chiar daca sportivii romani au mai reusit sa cucereasca si alte medalii, in alte sporturi, Dragulescu este singurul reprezentant al tarii noastre care a devenit campion mondial in acest an, ceea ce a provocat motive de ingrijorare in randul conducatorilor COSR.

Forul olimpic va incerca sa organizeze o masa rotunda cu participarea administratiei prezidentiale, a guvernului, a Agentiei Nationale pentru Sport, precum si a mai multor ministere ce s-ar putea implica in crearea unui program pe termen scurt, mediu si lung, pentru redresarea sportului romanesc.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.