Mai multi membri din conducerea clubului de fotbal Steaua Bucuresti, printre care finantatorul acesteia, Gigi Becali, sunt cercetati de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie intr-un dosar de evaziune fiscala, pentru un prejudiciu adus bugetului de stat de peste 100 miliarde de lei vechi. Potrivit documentelor oficiale ale ANAF, depuse in acest dosar, procurorii fac cercetari cu privire la faptul ca, in anul 2002, Asociatia Fotbal Club "Steaua" Bucuresti a avut incheiate contracte de munca cu 62 de jucatori de fotbal si antrenori, care erau platiti lunar cu sume cuprinse intre 1 milion si 3 milioane de lei fiecare, plus indemnizatii de contract.

La acest dosar a mai fost atasat un proces-verbal de control din data de 11 iunie 2003, intocmit de Garda Financiara. Anchetatorii au efectuat verificari privind modul de constituire si virare la bugetul de stat a impozitului pe veniturile din salarii obtinute de angajatii clubului si a impozitului pe profit datorat bugetului de stat. Din controalele Garzii Financiare privind balanta de verificare incheiata la 31 decembrie 2002 a rezultat un debit restant aferent impozitului pe veniturile de natura salariala de peste 88 miliarde de lei, la care se adauga penalitati de intarziere de aproape 35 miliarde de lei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.