Antrenorul care l-a descoperit pe Gica Hagi, Iosif Bukossy, a decedat la varsta de 69 de ani, din cauza unei infectii la ficat. Tehnicianul care l-a initiat in fotbal pe cel mai mare jucator al Romaniei l-a mai descoperit si pe Ianis Zicu si a fost unul dintre cei mai apreciati antrenori de copii din tara.

Bukossy (Ioji, cum il strigau apropiatii sai) va fi inmormantat astazi, de la ora 13.00, la cimitirul municipal din Constanta.

Gheorghe Hagi s-a intristat cand a aflat ca fostul sau antrenor a decedat si a precizat ca acesta i-a fost ca un tata. "Pentru mine, Bukossy a fost ca un al doilea tata. Acum, ca nu mai este printre noi, simt o mare tristete in suflet. stiam ca a trecut printr-o perioada mai grea si ca nu isi putea reveni dupa operatie. imi pare foarte rau pentru el, Dumnezeu sa-l ierte. Nu-l voi uita niciodata", a declarat Hagi.

De-a lungul vietii sale, Iosif Bukossy a jucat fotbal la Dinamo Bucuresti, in perioada 1958-1962, iar cariera de fotbalist si-a incheiat-o la Farul Constanta. "Ioji" era cunoscut pentru capacitatea sa de a descoperi tinerele talente in fotbal, iar in prezent era antrenor la Centrul de copii si juniori de la Farul Constanta.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.