Infranta fara drept de apel in urma cu doua saptamani, campioana Romaniei va incerca in aceasta seara, de la 21.45 (ora Romaniei), sa stearga imaginea dezastruoasa de la meciul din Ghencea

Daca in ultimele doua sezoane, Steaua a avut rezultate neasteptat de bune in Cupa UEFA, fiind deseori laudata de tehnicienii adversarelor, impactul cu Liga Campionilor ne-a aratat ca nici echipa romaneasca cu cea mai mare experienta internationala nu poate juca de la egal la egal cu marile forte fotbalistice ale Europei, diferenta dintre Cupa UEFA si Champions League fiind imensa. De faptul ca Stelei i-a lipsit determinarea, curajul sau valoarea in confruntarile cu Lyon si Real se poate vorbi la nesfarsit, partida din aceasta seara fiind insa un prilej pentru campionii Romaniei de a demonta toate aceste acuze.

Daca inaintea meciului de la Bucuresti, jucatorii, oficialii si suporterii Stelei erau destul de optimisti in perspectiva unei victorii, partida de pe "Santiago Bernabeu" este privita cu teama, chiar daca toata delegatia Stelei parea optimista la plecarea spre Madrid. Gigi Becali a fost foarte transant si, de remarcat, realist cand a vorbit despre meciul din aceasta seara: "Plec cu gandul sa facem un rezultat bun. Este posibil sa se intample minunea ca Steaua sa castige, dar sa vedem daca Dumnezeu vrea sa o faca maine. Plec foarte relaxat, pentru ca plec si cu familia, si cu copiii".

in ceea ce priveste alcatuirea echipei, patronul Stelei isi anuntase intentia de a-i pune in vedere tehnicianului Cosmin Olaroiu ca acesta sa conceapa o formula de joc mai ofensiva, in primul rand, iar ca portughezul Carlos sa fie lasat pe banca de rezerve pana in iarna. Gigi Becali si-a schimbat insa, ca de obicei, discursul: "Nu stiu cu ce portar va incepe Olaroiu. E posibil sa inceapa cu Carlos, nu ma intereseaza. Sa faca ce vrea".

Oli nu poate conta pe Radoi, Iacob, Cristocea si Saban, iar Nesu este insuficient de bine pregatit pentru un asemenea meci. Faptul ca Cernea a fost preferat lui Carlos in ultimele partide indica faptul ca suporterii Stelei vor fi nevoiti sa-si puna sperantele in fostul galatean, chiar daca portughezul are o experienta internationala mai bogata si iese mai bine pe centrari, in timp ce pe benzi, folosirea lui Stelian Stancu pare obligatorie, din cauza lipsei solutiilor. in linia mediana, Ovidiu Petre pare in crestere de forma si ar putea sa apara langa Paraschiv in detrimentul lui Lovin, in timp ce Bostina si Oprita ar putea aparea amandoi in prima echipa, asa cum a gandit Oli si partida contra Unirii Urziceni. in atac, Steaua va conta mai mult ca sigur pe trioul Dica-Thereau-Badea.

Real Madrid, in schimb, are tot lotul valid, singura absenta certa fiind Cassano, exclus luni din lotul "galacticilor". Madrilenii au pregatit cu foarte mare atentie jocul, dovada si declaratia lui Guti de la conferinta de presa de ieri: "Nu este o partida usoara. Steaua este echipa foarte buna, cu jucatori rapizi", care a fost completat de tehnicianul Fabio Capello: "Steaua este o echipa care joaca foarte bine in deplasare. Partidele impotriva echipelor romanesti se aseamana cu aparitia unui autobuz din Londra pe strazile Madridului. Mai mult, romanii vor fi sustinuti de 15.000 de suporteri. Nu este un lucru normal".

ingrijorarea spaniolilor este indreptatita, deoarece Steaua a fost asteptata cu nerabdare la Madrid, organizatorii estimand in jur de 20.000 de suporteri ai "ros-albastrilor" si temandu-se de incidente violente intre fani. Nu putem spera decat ca Steaua sa se ridice la nivelul pasiunilor pe care le naste oriunde se duce.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.