Centralul Robert Hoyzer, plasat in detentie in urma scandalului de coruptie din fotbalul german, a declarat, in cadrul unui interogatoriu, ca gruparile din Germania le-ar fi dat bani arbitrilor ca sa mearga la bordel inainte de meciuri, informeaza AFP. Potrivit editiei de luni a publicatiei "Der Spiegel", Hoyzer a afirmat ca, pana acum doi ani, era ceva normal ca arbitrii sa fie invitati la bordel de responsabilii cluburilor la ale caror meciuri erau delegati.

Robert Hoyzer, in varsta de 25 de ani, a descris si ceea ce s-a petrecut inaintea meciului dintre FC Sachsen Leipzig si Erzgebirge Aue, disputat pe 14 octombrie 2000, in liga a treia germana. Hoyzer a explicat ca atat el, care se afla la Leipzig pe cont propriu, cat si doi arbitri delegati la acest meci au acceptat, in seara de dinaintea partidei, invitatia unui responsabil al clubului la un bar, iar apoi la un bordel. La bordel, fiecare arbitru a primit 150 de marci germane (aproximativ 75 de euro), "pentru placerea sa".

Hoyzer a afirmat, de asemenea, ca stie mult mai multe referitor la invitatii de acest gen. Arbitrul a recunoscut, pana in prezent, ca a influentat rezultatele a cel putin patru meciuri (unul din Cupa Germaniei, unul din a doua liga si doua din a treia liga germana). El va trebui, insa, sa ofere explicatii in fata justitiei privind 63 de meciuri pe care le-a condus sau la care a fost rezerva. In cadrul anchetei privind meciurile trucate au fost suspendati, in afara de Hoyzer, inca trei arbitri.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.