Dupa 16 luni de cand a trecut la boxul profesionist, romanul Lucian Bute a castigat primul sau titlu in careul magic, acela de campion al Americii de Nord la categoria semigrea. Prima centura asezata la braul lui Bute este cu atat mai valoroasa cu cat ea a fost obtinuta prin KO tehnic in runda a patra in fata unui adversar mult mai experimentat, americanul Carl "Kojak" Handy.

Confirmandu-si renumele de "Mister KO", Lucian Bute si-a trecut in palmares, sambata seara, pe ringul instalat in "Pavilion de la Jeunesse" din Quebec", a zecea victorie la profesionisti, toate inainte de limita.

Ca si precedentii adversari, Handy nu a dus meciul pana la capat, ci doar pana in runda a patra, astfel ca pana in prezent doar un singur rival intalnit de Bute se poate lauda ca a rezistat pumnilor galateanului pana in runda a cincea. In rest, toate luptele s-au incheiat cel mai tarziu in runda a patra. "Daca va confirma traditia impusa de castigatorii de pana acum ai titlului nord american, Bute ar putea boxa in cel mult un an si jumatate pentru titlul mondial al categoriei sale. Este o adevarata bomba in ring, iar pumnii pe care-i expediaza sunt ca niste schije nimicitoare", noteaza presa canadiana de ieri.

Handy, rapus de serii devastatoare la corp si la cap

La Quebec, Lucian Bute a aratat un progres exceptional, in special din punct de vedere tehnic si tactic, o crestere care s-a adaugat calitatilor sale native - alonja, garda inversa, forta in lovituri. Bine pregatit fizic, boxerul roman a folosit perfect bratul din fata pentru a-i lua pulsul lui Handy, pentru ca din runda a doua sa-si foloseasca teribila lovitura de stanga ce l-a trimis pe american la podea. Salvat de gongul finalului de repriza, americanul a mai avut ocazia de a mai lupta inca o runda, pentru ca in a patra sa se recunoasca invins dupa serii de lovituri in forta, cu ambele brate, la cap si la corp.

"A fost cea mai buna lupta a carierei mele"

"Sunt foarte fericit", a declarat Bute dupa ce si-a salutat cei aproximativ 200 de conationali, adunati din toata Canada pentru a-l sustine. "Voi purta cu mandrie aceasta centura", a mai precizat galateanul, recunoscand ca s-a temut putin de Carl Handy deoarece "era un adversar mult mai experimentat si credeam ca va fi o partida mult mai lunga".

"L-am lovit bine inca din debutul meciului, iar in repriza secunda s-a vazut ca a resimtit pumnii mei. Chiar daca s-a ridicat de la podea, l-am simtit obosit si, chiar daca a incercat sa mai faca ceva in runda a treia, nici o lovitura de-a lui nu m-a atins. Este cea mai buna lupta pe care am facut-o pana in prezent si ma simt minunat pentru ca stiu ca milioane de romani m-au putut urmari la televizor in tara mea", a precizat Lucian Bute la conferinta de presa ce a urmat galei de la Quebec.

Jo Jo Dan a debutat cu dreptul pentru InterBox

In cadrul aceleiasi gale, un alt roman, Ionut Ion sau Jo-Jo Dan, cum s-a rebotezat dupa ce s-a sfatuit cu antrenorul sau de la InterBox, Stephane Larouche, s-a impus tot prin KO tehnic, in runda a patra, in fata americanului Terry Lantz. Lupta s-a desfasurat in limitele categoriei usoare. Aceasta a fost a saptea victorie la profesionisti pentru Ion Ionut (a patra inainte de limita) si prima de cand activeaza la clubul InterBox, condus de fostul campion mondial, canadianul Eric Lucas, si la care a activat si Leonard Doroftei.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.