In urma tragerii la sorti, Poli - CFR si Rapid - Universitatea sunt cele mai interesante meciuri din cadrul optimilor de finala ale Cupei Romaniei la fotbal

Luni, la Casa Fotbalului, a avut loc tragerea la sorti pentru optimile Cupei Romaniei, faza care se va juca in zilele de 7 si 8 noiembrie. Dintre cele 16 echipe calificate, doua sunt reprezentante ale esalonului secund, Apulum Alba Iulia si FCM Caracal. Ghinionul a fost de partea ardelenilor, care vor evolua impotriva campioanei Steaua Bucuresti, insa nici misiunea oltenilor nu va fi prea usoara, ei urmand sa joace in compania celor de la FC National.

Capul de afis al optimilor de finala il reprezinta meciul dintre Politehnica Timisoara si CFR Cluj, un duel intre doua dintre cele mai importante formatii din provincie. Oficialii celor doua cluburi considera ca aceasta partida reprezinta derby-ul acestei faze a Cupei Romaniei. "Vom vedea dupa terminarea partidei cine a avut mai mult noroc la aceasta tragere. Va fi un meci intre doua echipe de Liga I, bune, iar cine va avea suflu in acea zi se va califica mai departe. Sper ca aceasta echipa sa fie Poli Timisoara, pentru ca trebuie sa facem acest pas, mai ales ca finala se joaca la Timisoara", a declarat, imediat dupa tregerea la sorti, directorul sportiv al banatenilor, Paul Cazan.

Reprezentantul "feroviarilor", presedintele Iuliu Muresan, nu se considera norocos dupa tragerea la sorti, deoarece adversarul clujenilor este unul puternic. "Nu cred ca am avut noroc. Vom juca unul dintre cele mai puternice meciuri din aceasta etapa de Cupa insa indiferent de echipa cu care am cazut, noi trebuie sa jucam si sigur ca ne dorim sa obtinem victoria, deoarece acesta este unul dintre obiectivele noastre. Cred ca noi avem prima sansa, pentru ca o sa jucam foarte bine, echipa este in crestere si sunt convins ca baietii vor avea ambitia sa se califice mai departe. Cred ca le vom strica placerea de a juca finala la Timisoara", a declarat Muresan.

Cei doi reprezentanti ai cluburilor Politehnica Timisoara si CFR Cluj au discutat pentru a ajunge la un acord in ceea ce priveste locul de desfasurare a partidei, insa nu au reusit sa gaseasca o solutie. Problema cea mai mare o reprezinta faptul ca meciul va fi transmis de un post de televiziune si va trebui sa se dispute in nocturna. Stadioanele situate la o distanta relativ egala fata de cele doua orase si care beneficiaza de o instalatie de nocturna sunt cele din Bucuresti sau cel de la Craiova.

O alta partida foarte interesanta, in care orgoliile sunt foarte mari, indiferent de situatia echipelor in clasament, va fi cea dintre Rapid si Universitatea Craiova. Patronul oltenilor, Adrian Mititelu, considera ca este necesar ca echipa sa sa invinga si formatii puternice daca isi doreste sa acceada in fazele superioare ale Cupei Romaniei. De asemenea, oficialul Craiovei crede ca Universitatea a creat intotdeauna probleme giulestenilor in partidele din aceasta competitie. De cealalta parte, directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, a declarat ca echipa sa trebuie sa invinga pe Universitatea, pentru a razbuna egalul obtinut de aceasta in Giulesti, in etapa a patra a Ligii I. "Nu va fi o revansa, pentru ca este o competitie distincta. Universitatea Craiova este o echipa periculoasa, chiar in campionat am avut un meci destul de dificil. N-am reusit sa invingem in Giulesti, dar probabil o sa o facem in Cupa", a precizat Zotta.

Liderul autoritar al Ligii I, Dinamo Bucuresti, va evolua impotriva formatiei Pandurii Targu Jiu.

Steaua - Apulum Alba Iulia

FC National - FCM Caracal

Poli Iasi - Farul Constanta

Pandurii Targu Jiu - Dinamo

Rapid - Universitatea Craiova

Poli Timisoara - CFR Cluj

Unirea Urziceni - Otelul Galati

UTA Arad - FC Arges


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.