"Numai o minune sa se intample la Madrid, altfel nu se poate ". Cu acest gand porneste la drum spre legendarul "Santiago Bernabeu" finantatorul Stelei, Gigi Becali, care asteapta de la ros-albastri sa faca o figura onorabila in partida retur cu"galacticii", in etapa a IV-a a grupei E din Liga Campionilor. Stelistii vor ajunge maine in orasul spaniol cu cea mai mare comunitate de romani din peninsula iberica, peste 20.000 de fani ai formatiei din Ghencea procurandu-si deja bilete pentru meciul de miercuri seara, de la ora 21,45, care va fi transmis in tara de Pro TV.

In tribune se vor afla insa si spectatori-surpriza: portarul Helmut Duckadham, pe post de "port-bonheur" al ros-albastrilor, dar si presedintele dinamovist Nicolae Badea, invitat de conducatorul lui Real, Ramon Calderon. Acesta este incantat de revenirea elevilor lui Fabio Capello la forma maxima, madrilenii invingand, sambata, in deplasare, cu scorul de 3-1, formatia Gimnastic Tarragona, in campionatul Spaniei, ultimul meci dinaintea intalnirii cu Steaua. Golurile "galacticilor" au fost marcate de Roberto Carlos, Ivan Helguera si Robinho.

Pentru Banel Nicolita, eroul intalnirii disputate de stelisti in week-end, in compania Unirii Urziceni, jocul de miercuri este meciul vietii: "Nici nu ma gandeam ca o sa joc cu Real, daramite pe Bernabeu", a recunoscut Jardel din Ghencea, completat de atacantul Nicolae Dica: "Trebuie sa mai stergem rusinea dupa meciul tur". Si chiar daca sunt constienti ca o victorie in deplasare in fata "galacticilor" este un vis pre indepartat, stelistii isi propun sa evolueze cu mai mult curaj decat au facut-o la ei acasa, unde au pierdut cu 1-4. "Real te-a umilit aici, cum poti pleca optimist? Daca nu joci ofensiv acolo, n-ai nicio sansa, te paseaza pana te spulbera. E ca si cum iti dau tie numai eu pumni si tu nimic. N-ai nicio sansa", a declarat Gigi Becali, convins ca, daca l-ar fi avut pe Mirel Radoi in teren, echipa sa ar fi fost mai puternica.

Becali a anuntat deja ca, in partida de pe Bernabeu, titular in poarta stelista va fi Cornel Cernea, desi antrenorul Cosmin Olaroiu s-a ferit sa faca nominalizari cu trei zile inaintea meciului. "Depinde de Carlos, depinde de Cernea, cine va apara", a spus Olaroiu. Finantatorul stelist a subliniat ca nu are emotii, insa le-a cerut fotbalistilor sai sa fie mai ofensivi. "Meciul se joaca. Nu suntem favoriti, ei sunt, insa vrem sa facem o figura frumoasa. Obiectivul nostru e sa terminam pe locul 3", a declarat si Cyrill Thereau. Dar ca sa continue in Europa, in 16-imile Cupei UEFA, elevii lui Olaroiu trebuie sa invinga Dinamo Kiev si la Bucuresti.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.