Coordonatele dupa care se deruleaza etapele din Liga 1 au parametri deja stiuti. Pe de o parte Dinamo cistiga in fata oricarui adversar, indiferent de vreme sau de teren, iar pe de alta arbitrii continua sa greseasca flagrant si sa influenteze rezultatele meciurilor. Deosebirea este ca autorii erorilor din ultima runda nu pot beneficia de circumstante atenuante, arbitrul Cristian Balaj aratindu-se deosebit de servil fata de Gloria Bistrita, membra fondatoare a "cooperativei", in disputa cu Farul Constanta (3-2), iar Sorin Corpodean executind cu deosebit respect ordinele lui Mitica Dragomir de a opri cu orice mijloace actiunile lui FC National, echipa "dusmanului" Constantin Iacov, in deplasarea de la Arad (1-1). Totusi, la cite greseli premeditate a facut arbitrul din Alba-Iulia de-a lungul carierei, acordarea unui penalty decisiv, impotriva "bancarilor", in meciul cu UTA, trece ca si neobservata.

Corpodean a mai inventat un penalty

La debutul sau ca antrenor in prima divizie, Jean Vladoiu a simtit ce inseamna sa-ti fie dusman Dumitru Dragomir: "Avind in vedere declaratiile presedintelui Iacov la adresa LPF, sint convins ca domnul Dumitru Dragomir nu doarme. Nu sintem in razboi cu UTA, nici cu o alta echipa din Liga I, ci cu intregul sistem (…). Nici vorba sa fi fost lovitura de la 11 metri. A fost un cadou din partea arbitrilor". Nici chiar beneficiarul acestui "cadou", Marius Lacatus, nu a fost foarte convins de claritatea deciziei lui Corpodean. "Penalty-ul din care noi am egalat, cum s-a dat, la fel de bine putea sa nu fie acordat", a spus Lacatus, care e foarte nemultumit de prestatia propriilor jucatori: "De cind am preluat pe UTA, e pentru prima oara cind jucam haotic. Nu se poate spune ca am pierdut doua puncte, ci ca am cistigat unul".

La nivelul conducerilor administrative a iesit in evidenta Constantin Iacov, care nu a exclus posibilitatea de a-si retrage echipa de pe teren in cazul in care aceasta va mai fi dezavantajata de arbitri. "Daca nu luam masuri, o sa ajungem sa marcam cite trei-patru goluri, arbitrul sa ne scoata mingea din poarta si sa ne spuna 'Ba, voi nu vedeti ca nu a intrat in poarta?>> Voi merge atit la UEFA, cit si la FIFA, daca va fi nevoie", si-a justificat el intentiile.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.