Abia iesit la liman dupa o epoca plina de aranjamente, fotbalul romanesc se confrunta cu noi probleme. Scandalurile cu tenta rasista si xenofoba, provocate de suporteri, dar si de oficiali slobozi la gura, ne pot atrage sanctiuni dure din partea UEFA
Problemele se tin de fotbalul romanesc precum boala de omul sanatos. Cand cluburile autohtone au inceput sa scoata din nou capul in Europa, obtinand rezultate notabile, si cand au disparut, partial, aranjamentele din prima divizie, fotbalul autohton a inceput sa aiba probleme cu spectatorii si cu unii dintre oficialii mai bogati de gura. Violentele, scandarile rasiste si scandalurile interetnice isi fac loc pe stadioane si in jurul lor, putand duce la sesizarea UEFA, care nu glumeste deloc in astfel de situatii.

La scara mica, fotbalul este o oglinda a societatii, in care sunt reflectate in special lucrurile rele. Dupa ce problema scandarilor rasiste parea depasita, in ultimele saptamani acest fenomen nedorit a fost repus pe tapet. In plus, la cateva partide disputate in zona Ardealului au aparut si unele scandaluri interetnice. Ultimul episod s-a petrecut la partida din 16-imile Cupei Romaniei, dintre Poli Iasi si Universitatea Cluj, disputata la Sfantu Gheorghe. Intrati in conflict cu galeria Clujului, un grup de localnici au scandat in repetate randuri impotriva jucatorilor din Cluj, recomandandu-le acestora "sa plece din Ungaria". Episoade similare s-au petrecut si la ultima etapa din cadrul Ligii a doua, la meciul dintre "U" Cluj si Corvinul Hunedoara.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.