Intrunita ieri, la sediul LPF (in lipsa boss-ului Dumitru Dragomir, care a ales sa-si petreaca ziua onomastica la un local din Bucuresti), sedinta Comisiei de Disciplina a FRF a decis amanarea "cazului Steaua", referitor la acuzele de calomnie si xenofobie aduse patronului din Ghencea, Gigi Becali. In aceste conditii, pornind de la audierile "reclamantilor" Sorin Corpodean, Miklos Nagy si Iuliu Muresan, Comisia prezidata de Viorel Ros a hotarat amanarea verdictului pentru data de 9 noiembrie.

Motivatia ce a stat la baza respectivei decizii a fost aceea ca membrii forului de judecata nu au putut stabili cu exactitate daca Gigi Becali este sau nu oficial al clubului din Ghencea, cerandu-se in acest sens actele doveditoare, care sa justifice o eventuala depunctare a echipei "ros-albastre". Totodata, Comisia de Disciplina i-a solicitat presedintelui formatiei CFR Cluj, Iuliu Muresan, sa aduca pana la sedinta de pe 9 noiembrie probe video prin care sa se demonstreze ca team-ul ardelean a fost defaimat de patronul Stelei. Aspecte ce l-au iritat peste masura pe Iuliu Muresan, care, la iesirea din sala, a declarat ca "sunt nemultumit si cred ca asa o sa fiu si pe 9 noiembrie, cand sunt convins ca nu se va intampla nimic. Oricum, lui Gigi trebuie sa-i pui fermoar la gura ca sa taca". Asta in vreme ce directorul executiv al Stelei, Valeriu Argaseala, a spus ca "Steaua nu are cum sa fie depunctata, deoarece s-ar putea crea un precedent foarte periculos".

In alta ordine de idei, directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a tinut sa sublinieze ieri ca presedintele Comisiei de Disciplina, Viorel Ros, nu este finul sau, asa cum afirmase Gigi Becali. "Viorel Ros nu este finul meu. Asa cum nu o data i-am spus insusi domnului Becali, finul meu e domnul Daniel Florea, presedintele Comisiei de Apel a FRF (…) Domnul Florea a fost propus in aceasta functie chiar de presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, domnul Dumitru Dragomir, si, in plus, Comisia de Apel, condusa de finul meu, este cea care, recent, a anulat decizia Comisiei de Disciplina, de suspendare pe trei etape a antrenorului echipei FC Steaua Bucuresti, domnul Cosmin Olaroiu, fara ca eu sau vreo alta persoana din cadrul FRF sa se fi implicat in vreun fel", se arata, printre altele, in comunicatul dat publicitatii ieri de Ionut Lupescu.

Lyon si Dinamo Kiev OK, Real in sah

Din start trebuie spus ca, desi la prima vedere nu pare edificator, ziua de miercuri - rezervata meciurilor de Cupa de pe aproape intreg cuprinsul Europei - a contabilizat cateva rezultate ce pot constitui, la o adica, un barometru pentru viitoarele confruntari intercluburi. Asa se face ca, amintind de apropiata etapa (a-4-a) a grupelor Ligii Campionilor, adversarele Stelei (care, la randu-i, a trecut cu un lejer 3-0 de Forex Brasov) s-au descurcat si nu prea in "16-imile" Cupei din tarile lor.

Exemplificator in acest sens este chinul "galacticilor" de la Real Madrid - rivalii stelistilor in disputa de miercuri, de pe "Bernabeu", din grupa E a Ligii - care, dupa ce au "spulberat" pe FC Barcelona in campionat, au fost tinuti in sah de modesta formatie de divizia a 3-a Ecija, pe terenul careia au remizat (1-1) in cadrul primei manse a "16-imilor" de finala ale Cupei Spaniei. Sigur ca, desi lipsita de mai multi titulari, echipa lui Capello a controlat jocul, reusind sa deschida scorul prin italianul Cassano (min. 66), insa a dat dovada de slabiciune pe final, cand inlocuitorul lui Casillas, Lopez, s-a vazut invins de Nolito (81), ceea ce ne arata ca se poate si in cazul Stelei.

De asemenea, chiar daca a evoluat cu echipa a doua, Olympique Lyon (adversara din ultimul joc de Liga a gruparii din Ghencea) a luptat din greu pana sa treaca de PSG (care a deschis scorul prin Cesar - min. 58) si, gratie "dublei" lui Wiltord (88, 90), sa se califice in sferturile de finala ale Cupei Ligii franceze. Mult mai usoara a fost, in schimb, misiunea celor de la Dinamo Kiev (contracandidata Stelei din penultimul meci al principalei competitii, decisiv pentru calificarea in primavara Cupei UEFA), care au dispus in "optimile" Cupei Ucrainei, scor 2-0, in deplasare, de FC Harkov, cea de a doua reusita purtand semnatura romanului Florin Cernat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.