Alpinistul de origine romana Constantin Lacatusu a revenit in tara, dupa ce a realizat o noua premiera pentru Romania, care de aceasta data este si o premiera mondiala

Masivul Tsartse, aflat la altitudine de 6.403 metri, a fost cucerit de alpinistul roman, impreuna cu cei doi colegi ai sai de echipa, de origine germana. Expeditia incheiata cu succes de catre Constantin Lacatusu a avut loc in Nepal, pe un masiv ce face parte din Muntii Himalaya. Cei trei alpinisti au izbutit escaladarea masivului Tsartse, in premiera mondiala, in data de 11 noiembrie, iar cei trei membri ai echipajului au decis ca varful sa se numeasca "Europa".

Constantin Lacatusu, Ticu pentru prietenii sai, este romanul cu cel mai mare palmares alpin. Nascut pe 22 februarie 1961, la Piatra Neamt, el a devenit, in 1995, primul roman care a "ingenuncheat" Everestul, cel mai inalt varf din lume, cu o altitudine de 8.848 de metri.

Lacatusu detine si alte premiere pentru Romania, in ceea ce priveste alpinismul. in anul 1992, Ticu a fost primul roman care a urcat la peste 8.000 de metri, escaladand masivul Broad Peak (8.047 metri). De asemenea, o premiera pentru alpinistii din tara noastra reprezinta si performanta reusita de Lacatusu in anul 1998. Atunci, romanul reusea sa cucereasca, de unul singur, un varf care se inalta la peste 8.000 de metri, este vorba despre masivul Cho Oyu, de 8.201 metri.

Constantin Lacatusu, in varsta de 45 de ani, a realizat cam tot ce putea visa un alpinist, iar acum, singurul sau vis este sa realizeze un traseu unic in lume si care sa fie pe teritoriul Romaniei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.