Marian Dragulescu, medaliat cu aur la Campionatele Mondiale de gimnastica de la Aarhus, la sol si sarituri, a fost premiat de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, cu 5.000 lei noi si avansat la gradul de inspector de politie pentru merite exceptionale in competitiile sportive. La festivitate au luat parte, printre altii, chestorul Elisabeta Lipa, sextupla campioana olimpica la canotaj, Marcel Popescu, presedintele clubului Dinamo Bucuresti, chestorul Nicolae Berechet. Ministrul Blaga a trimis o propunere pe adresa Administratiei Prezidentiale pentru ca multiplului campion mondial si european sa-i fie conferit Ordinul Meritul Sportiv clasa I.

Marian Dragulescu a spus ca inaintarea in grad inseamna foarte mult pentru el, deoarece se afla la Dinamo de cand era copil. "Imi pare rau ca nu am reusit sa termin facultatea mai devreme, poate aveam un grad mai mare acum. Nu stiu daca voi profesa ca politist, deocamdata mai am treaba cu gimnastica", a declarat cel caruia i se spune Marocanul. Marcel Popescu si Elisabeta Lipa au afirmat ca Dragulescu nu va putea ajunge chestor decat daca va mai lua medalii la Campionatele Mondiale si Jocurile Olimpice.

"Sportivii, alaturi de militarii aflati in misiune, sunt cei mai buni ambasadori ai Romaniei in lume. Ministerul nostru sustine sportul dinamovist cu toate puterile, bugetul alocat pentru CS Dinamo pe 2006 fiind de 192 miliarde de lei vechi, in vreme ce bugetul pe 2007, an preolimpic, va fi de 262 miliarde lei", a adaugat ministrul Blaga. El si-a exprimat parerea de rau ca Dragulescu este singurul sportiv roman medaliat cu aur la campionatele lumii in 2006 la un sport olimpic.

La numai 26 de ani, Marian Dragulescu are un palmares impresionant-7 medalii, dintre care 6 de aur, la competitiile mondiale, 16 trofee, 10 fiind din cel mai stralucitor metal, la intrecerile continentale si 3 la Jocurile Olimpice, un aur si doua bronzuri, la Jocurile Olimpice, plus alte trei medalii la Cupa Mondiala. "Produs" 100% al Clubului Sportiv Dinamo, unde a fost legitimat in urma cu aproape 15 ani, Marian Dragulescu este multiplu campion national, component al lotului olimpic de gimnastica si maestru emerit al sportului. Totodata, el a primit din partea Presedintiei Romaniei, Medalia Nationala Pentru Merit, clasa a III-a in anul 2000, Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a si Ordinul Meritul Sportiv clasa a II-a patru ani mai tarziu.

Si-a incercat cateva luni sansa de a antrena in SUA, dar a revenit in tara, obtinand rezultate excelente la Mondiale. Obiectivul sau vizeaza castigarea unor trofee anul viitor, cand isi va incerca sansa si la individual compus, unde mai are de lucru la doua aparate. Gandul sau e, insa, la Jocurile Olimpice de la Beijing pe care si-a propus sa le abordeze cu mentalitatea specifica unui adevarat invingator. Pana atunci, va fi desemnat cu siguranta, din nou, cel mai bun sportiv al Romaniei pe anul in curs.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.