In urma cu doua saptamini, Dumitru Dragomir se mira ca se tergiverseaza inceperea lucrarilor de constructie a unui nou stadion national si isi sustinea astfel nelamurirea: "Din cite stiu exista trei sferturi din finantare. La o lucrare de asemenea amploare si spaga este mare, asa ca nu inteleg de ce nu se incepe mai repede".

Edilii Capitalei parca au luat aminte la aceasta afirmatie si dupa doar citeva zile primarul Adriean Videanu a facut in mod public estimarile specialistilor privind costurile noii arene, aproape 150 de milioane de euro. Suma este exorbitanta si tinde sa faca din stadionul National una dintre cele mai scumpe arene ale Europei, chiar daca din punctul de vedere al dotarilor va ramine in urma unor stadioane celebre, date recent in folosinta si care au costat mai putin. In plus, sistemul actual de drenaj nu necesita imbunatatiri, iar aleile de acces la stadion nu trebuie reconfigurate, ci doar renovate.

Peste pretul pietei

La nivel european, dintre arenele din Portugalia si Germania, tari care au gazduit ultimele doua turnee finale majore, au costat mai mult doar Olympiastadion din Berlin, Allianz Arena din Mnchen si Auf Schalke din Gelsenkirchen, primele doua avind insa o capacitate cu aproape 50% mai mare decit cea care se proiecteaza la Bucuresti. In ceea ce priveste stadionul lui Schalke 04, acesta are o capacitate internationala comparabila cu a arenei noastre, in jur de 53.000 de locuri (la meciurile din campionat este permis accesul a 61.500 spectatori), a costat 186 de milioane de euro si este considerat cel mai modern stadion al lumii, chiar presedintele FIFA, Joseph Blatter, spunind: "Acest stadion este un proiect-pilot pentru intreaga lume".