Gimnastica a fost disciplina sportiva care a adus cele mai multe medalii pentru sportul romanesc. Dupa era marcata de fabulosul 10, obtinut de Nadia Comaneci la Montreal, a urmat o perioada la fel de glorioasa, in care Centrul Olimpic de la Deva era luat cu asalt de numeroase fetite si producea campioane pe banda rulanta. Totul s-a legat de numele antrenorilor Octavian Belu si Mariana Bitang, oamenii care s-au ocupat cu slefuirea talentului cert al sutelor de pustoaice.

STARURI

Din anii ’80 si pana in 2004, cand Romania obtinea aurul pe echipe la Olimpiada gazduita de Atena, sportivele noastre s-au aflat intotdeauna pe podiumurile marilor competitii. Nume precum Ecaterina Szabo, Daniela Silivas, Lavinia Milosovici, Simona Amanar, Gina Gogean sau Catalina Ponor au impresionat gimnastica mondiala si au format de-a lungul anilor senzationala fabrica de medalii. Inspirate de harul acestor vedete, loturile Romaniei au monopolizat parca competitia pe echipe de la Jocuri Olimpice sau de la Campionate Mondiale, lasand deseori in urma mari forte precum Rusia, SUA sau China. La actuala competitie a CM, echipa feminina a terminat abia pe locul 4.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.