Inedit. Mohammed bin Raschid al-Maktoum, emir al Dubaiului, i-a daruit fostului septuplu campion mondial al Formulei 1 o insula artificiala

Nici nu s-a lasat bine de meserie si ofertele au inceput sa apara pentru Michael Schumacher. Fostul pilot de Formula 1 a primit un cadou inedit chiar la finalul Marelui Premiu al Braziliei, disputat duminica seara pe circuitul de la Interlagos. Emirul Dubaiului Mohammed bin Raschid al-Maktoum s-a gandit sa-i arate lui Schumi cat de mult il pretuieste, motiv pentru care i-a propus acestuia sa devina proprietar al unei insule. Nu conteaza ca e vorba de o insula artificiala, important este gestul bogatului arab. Este vorba de un gigantic proiect de lux, in cadrul caruia se vor construi 300 de insule artificiale in Golful Persic. Privite din avion, aceste insule vor forma o harta a lumii in miniatura. Cele 300 de bucati de pamant, care vor avea fiecare suprafata cuprinsa intre 2,5 si 10 hectare, vor reprezenta statele existente pe Terra. Cel mai mic pret al unei astfel de insule va fi de 4,5 milioane euro. 50 dintre aceste insule, unde se estimeaza ca vor locui 150.000 persoane, sunt deja vandute. Michael Schumacher n-a zis nici da, nici ba auzind oferta emirului. In principiu, el e de acord, daca e sa ne luam dupa declaratia data de Wili Weber, managerulul fostului campion al Marelui Circ. "In doi ani toate cele 300 de insule vor fi gata, iar Schumi si Corinna vor avea propria lor oaza de concediu. Schumacher inca se gandeste cum isi va proiecta insula", a declarat Weber.

Lux orbitor

Dubai este cunoscut ca unul dintre cele mai bogate state din lume. Aici se afla singurul hotel de sapte stele plus din lume, Bourj al-Arab, pe unde toti miliardarii care se respecta au trecut macar odata. Tot in Dubai se afla doua turnuri din otel si sticla care reprezinta mandria localnicilor. Evident, averea emirului al-Maktoum provine din petrol, care se gaseste din belsug in Golful Persic.

Pista de karting

Fire practica, Schumi se gandeste de pe acum cum isi va amenaja insula, cand aceasta va fi gata. Printre alte proiecte, el isi doreste sa aiba si o pista de karting. Schumi a fost campion in acest sport inainte de a ajunge in Formula 1. Chiar daca nu va mai urca la bordul bolizilor din F1, Schumi se va putea plimba linistit in kart pe propria pista.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.