Lume multa la Bistrita. Nu prea multa ca sa nu bata la ochi. In patria lui Tata Jean, echipa Dinamo este mai populara decat in majoritatea zonelor tarii, de unde "cainii" pleaca cu duba. In primele 45 de minute armada invincibila a lui Rednic si-a respectat blazonul. Si bistritenii au fost un sparing-partener pe masura. Cristea a avut prima ocazie, cu un sut superb de la distanta, Moti i-a dat la randul sau emotii lui Albut, pentru ca Ionel Ganea sa rateze o ocazie incredibila.

Specialitatea casei

Puriul a modificat zicala "cand doi se bat al treilea castiga" in "cand doi sunt titulari, al treilea marcheaza". Cum Ganea era mai irascibil ca un sofer la orele de varf prin Bucuresti, iar Danciulescu este in evidenta eclipsa de forma, Claudiu Niculescu a intrat in teren. N-a rupt nici el gura targului, dar a devenit eroul zilei dupa ce a reusit un nou gol din lovitura libera. Eliminarea corecta a lui Peres a limpezit apele, care se tulburasera pe la jumatatea reprizei secunde, ca vinul de Lechinta in mijlocul toamnei.

Mai multi ardeleni decat bucuresteni

La meciul de la Bistrita, echipa antrenata de Mircea Rednic a fost sustinuta de mai multi suporteri ardeleni decat bucuresteni. Fanii lui Dinamo plecati de la Bucuresti au fost in numar de 300. Acestia au avut parte de o surpriza foarte placuta cand li s-au alaturat in fata stadionului de la Bistrita inca 500 de sustinatori, toti fiind din zona Transilvaniei. Inaintea meciului, "cainii" au mers la Beclean, oras situat in apropierea Clujului, fiind asaltati si acolo de suporteri.

Albut si Bratu, tapii ispasitori

Ovidiu Sabau era foarte dezamagit de infrangere si a dat vina pe goalkeeperul sau, Calin Albut, care a luat un gol de la 30 de metri. "Nu-mi place sa caut pretexte, dar nu este posibil sa iei gol de la o astfel de distanta, chiar daca autorul este Niculescu" a spus antrenorul Gloriei. Sabau era suparat si pe centralul Vasile Bratu. "Imediat dupa gol sa dai cartonas rosu... A rupt jocul imdediat. Este omul care ne-a arbitrat si la Piatra-Neamt modest. Cred ca am fost dezavantajati", a adaugat Motul. Jean Padureanu a apreciat si el ca principalul vinovat pentru infrangere este portarul Albut, care a comis o "gafa capitala" in opinia Lordului.

Borcea a luat pastile

Sorin Cartu nu este singurul om de fotbal din Liga I care a avut probleme de sanatate in aceasta etapa. Faptul ca jucatorii lui Mircea Rednic nu reuseau sa deschida scorul i-a dat mari palpitatii directorului executiv de la Dinamo, Cristi Borcea (foto). La un moment dat, Borcea a cerut niste pastile pentru ca i se facuse rau si il durea capul foarte tare. Golul lui Niculescu a fost insa cel mai bun antidot pentru oficialul "alb-rosiilor", care si-a revenit instantaneu in minutul 77.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.