Romania, pe locul al doilea in clasamentul medaliilor!

La CM de gimnastica de la Aarhus
Marian Dragulescu a salvat onoarea scolii romanesti de gimnastica, cucerind in finalele pe aparate de la Campionatele Mondiale de la Aarhus doua medalii de aur, la sarituri si la sol. Cu exercitii de o dificultate incredibila si cu executii aproape perfecte (doar doua mici ezitari), "Marocanul" a impresionat toti arbitrii, care l-au recompensat cu note fantastice. La sol, pe locul secund s-a situat brazilianul Diego Hypolito, medalia de bronz revenind campionului olimpic, canadianul Kyle Schewllet.

Si chiar daca medaliatul cu argint Hypolito, sustinut de fratele lui s-au plans ca romanul le-ar fi "furat" aurul pe nedrept, chipurile in virtutea dominatiei sale din ultimii ani la acest aparat, nimeni nu i-a luat in serios, dat fiind ca nota de plecare a lui Dragulescu era oricum mai mare decat a brazilianului. "A fost extrem de dificil. E din ce in ce mai greu sa ma mentin acolo, sus. Sunt sportivi de mare valoare care intra in finala", a spus Dragulescu, care, pentru a concura, a avut nevoie de o injectie cu calmante, deoarece acuza dureri la piciorul drept.

"Marocanul" se gandeste deja la Olimpiada de la Beijing, unde are de aparat reputatia unui detinator de cinci titluri mondiale (!). Si chiar daca, in finala de la bara, a ratat si s-a clasat al optulea, rezultatul nu i-a umbrit insa bucuria, Dragulescu marturisind la final: "Sunt superfericit, nu am cuvinte ca sa descriu aceasta fericire". Iar cu recolta de aur a "Marocanului" si cu zestrea unui bronz la individual compus si a unui argint la barna, obtinute de Sandra Izbasa, Romania s-a clasat, aproape incredibil, pe pozitia a doua pe natiuni, dupa China, cu opt medalii de aur si inaintea Australiei. Statele Unite au ocupat numai locul 7!

"Sfinxul" Sandra Izbasa, care nu zambeste aproape niciodata, a fost la un pas de a continua suprematia romaneasca pe "puntea suspinelor", insa nota de plecare a exercitiului si o ezitare la o pirueta au dezavantajat-o in fata ucrainencei Irina Krasniaska. Steliana Nistor a terminat pe locul al saptelea, in spatele italiencei Vanessa Ferrari, care a repetat cazatura de la individual compus, dar n-a mai fost recompensata cu aur pentru "performanta". De altfel, dupa titlul mondial obtinut dubios joi seara, Ferrari n-a mai prins decat doua bronzuri, la paralele si sol, ceea ce spune totul.

Din pacate, in finala de la sol, Sandra Izbasa nu a egalat executia spectaculoasa care i-a adus nota cea mai mare din concursul de la individual compus, iesind de doua ori in afara covorului, ceea ce a adus-o abia pe pozitia a sasea. La acest aparat aurul i-a revenit chinezoaicei Fei Cheng, urmata de americana Jana Bieger. Per ansamblu, s-ar putea spune ca prestatia romanilor la aceste Mondiale nu a fost chiar dezamagitoare.

Cu toate acestea, trebuie luat in calcul faptul ca, la fete, au lipsit din competitie doua favorite, americancele Chelsie Memmel si Anastasia Liukin (care a concurat doar la paralele), accidentate una la umar, cealalta la glezna, ceea ce usurat mult sarcina adversarelor. Sandra Izbasa insasi a recunoscut ca nu se astepta sa ia medalie la individual compus, fiind totusi increzatoare ca echipa Romaniei va reveni in forta la viitoarele concursuri.

De aceeasi parere este si antrenorul Nicolae Forminte, convins ca a reusit un miracol cu niste fete aduse "una din discoteca, alta din spital"si ca va putea depasi aceste rezultate cu junioarele care vin din urma si care vor implini varsta senioratului la anul. Forminte a fost insa contrazis de secretarul general al COSR, Ion Dobrescu, care a cerut insistent revenirea "antrenorilor de aur" Octavian Bellu si Mariana Bitang la lot, pentru a salva gimnastica romaneasca de la dezastru.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.