O echipa, Steaua, care vrea sa se refaca psihic la Dunarea de Jos. Un antrenor, Dorinel Munteanu, revenit in Gruia Clujului cu intentii razboinice • “Cainii” lui Rednic in ograda lui Padureanu. Rapidul “sifonat” langa teiul lui Eminescu • Pe Sorin Cartu langa “Masa tacerii” si o Craiova cautand puncte in Parcul cu Platani...

Etapa a 12-a este etapa de DUPA ce s-a intamplat cu Steaua si cu Rapid in Europa si stim foarte bine ce s-a intamplat. Steaua asta a inceput de vineri cu intalnirile de la Urziceni si Constanta, in care enorm au contat doar punctele puse in joc. Astazi, sambata, si maine, duminica, au fost programate si celelalte sapte confruntari ale etapei. Cateva cuvinte despre fiecare. Punctual.

• CFR Cluj-Napoca primeste replica formatiei din Trivalea Pitestiului. Altfel spus, fosta echipa a lui Dorinel Munteanu se va afla fata-n fata cu actuala echipa pe care o pregateste decanul de selectionari in nationala Romaniei, 31. La mijloc vor fi numai ambitii si orgolii. Nu vor lipsi nici injuraturile! • Langa "Masa tacerii" a lui Brancusi va poposi trupa lui Sorin Cartu, cu toate vedetele ei de milioane. "Poli" n-a putut invinge pe FC National si din cauza arbitrului Salomir, sanctionat. In schimb, Pandurii s-au intors de la Petrosani cu doua puncte mari cat "Coloana Infinita". Gorjenii s-ar multumi si cu un punct! • Prigonita din Craiova, Universitatea vine in Cotroceni dupa doua victorii la rand; vine cu ambitii mari de cand Stefan Stoica l-a inlocuit pe Ovidiu Stanga. FC National a evoluat insa la Timisoara energic si dornica de a iesi din zona fierbinte a clasamentului. Va fi o batalie grea si rea!

• Ceahlaul a inceput bine campionatul dupa care si-a mai pierdut din... maretie, devenind un fel de Pietricica. UTA este un adversar abordabil pentru gazdele moldovene si avem convingerea ca rezultatul ii va fi pe plac primarului Gheorghe Stefan. Numai sa vrea si "Fiara"! • Liderul campionatului se afla deja in curtea lui Jean Padureanu. Acolo departe, in munti, vom vedea daca Gloria se va acoperi de glorie si-i va stopa pe "cainii" lui Mircea Rednic sau acestia isi vor continua marsul triumfal!

• Dupa usturatoarea infrangere din partida de marti cu Real Madrid, campioana tarii va intampina la Galati o formatie care se tine tare in acest campionat. Doar se afla pe treapta a treia a podiumului. Aceasta partida este de fapt si derby-ul etapei in care ne vom convinge daca jucatorii lui Olaroiu s-au recuperat psihic si fizic dupa ciocnirea cu galacticii sau nu. Numai un rezultat bun l-ar mai imbuna pe Gigi Becali • In sfarsit, in Dealul Copoului poposeste Rapidul. Multi absenti la Politehnica, destul si in tabara giulesteana. Se va juca fara menajamente, asa a promis Ionut Popa si n-avem nici un motiv sa nu-l credem.

Steaua il vrea pe Cech!

Managerul Stelei, Mihai Stoica, a anuntat dupa meciul cu Real Madrid ca "ros-albastrii" vor aduce un portar care sa-l inlocuiasca pe portughezul Carlos. Zis si facut. Oficialii gruparii din Ghencea s-au si orientat spre internationalul Cech. Insa nu este vorba despre Petr Cech, portarul echipei Chelsea, ci despre Marek Cech, rezerva "londonezului" la reprezentativa antrenata de Karel Bruckner.

Marek Cech are 30 de ani, evolueaza la formatia Slovan Liberec si a jucat joi seara in meciul pe care gruparea sa l-a disputat impotriva spaniolilor de la FC Sevilla in cadrul grupelor Cupei UEFA. La aceasta partida, incheiata la egalitate (0-0), a asistat si MM Stoica, managerul stelist negociind ieri transferul goal-keeper-ului in Ghencea. In cazul in care Marek Cech va ajunge la Steaua, el nu va putea juca pentru "ros-albastrii" in Cupa UEFA, deoarece a evoluat in aceasta competitie cu Slovan.

Programul meciurilor

Sambata: CFR Cluj - FC Arges (ora 14.00, TVR 2)
Pandurii Tg. Jiu - Poli Timisoara (ora 15.00, Telesport)
Gloria Bistrita - Dinamo (ora 15.00, National TV)
FC National - Universitatea Craiova (ora 20.45, Antena 1)

Duminica: Poli Iasi - Rapid (ora 14.00, National TV)
Otelul Galati - Steaua (ora 15.00, TVR 1)
Ceahlaul Piatra Neamt - UTA (ora 20.00, Telesport)
• Partida Unirea Urziceni - FC Vaslui se afla in plina desfasurare la inchiderea editiei, iar intalnirea Farul Constanta - Jiul Petrosani s-a disputat aseara.

Etapa viitoare

Vineri, 27 octombrie: Universitatea Craiova - Pandurii Tg. Jiu (ora 15.00, Telesport)

Sambata, 28 octombrie: Gloria Bistrita - Farul Constanta (ora 15.00, netelevizat), UTA - FC National (ora 15.00, Telesport), FC Vaslui - Ceahlaul Piatra Neamt (ora 15.00, TVR 2), Dinamo - Poli Iasi (ora 19.00, National TV), Steaua - Unirea Urziceni (ora 20.45, Antena 1)

Duminica, 29 octombrie: FC Arges - Otelul Galati (ora 14.30, Telesport), Poli Timisoara - Jiul Petrosani (ora 17.00, National TV), Rapid - CFR Cluj (ora 20.30, TVR 1)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.