Clipele minunate oferite de gimnastica feminina romanilor s-au incheiat miercuri seara. Dupa 25 de ani, Romania se va intoarce de la un Mondial fara sa urce pe podium in concursul pe echipe! Cu o singura ratare, a Stelianei Nistor, la paralele, dar cu exercitii extrem de modeste din punct de vedere al dificultatii la toate aparatele, fetele noastre au terminat finala pe echipe de la Aarhus doar pe pozitia a 4-a, in urma Chinei, Statelor Unite si Rusiei. Steliana Nistor si Sandra Izbasa pastreaza de doi bani sperante, avand ocazia sa se revanseze la individual-compus, zi in care va avea loc si proba individuala masculina, cu Dan Potra si Flavius Koczi la start.

Plecarea lui Octavian Belu si a Marianei Bitang de la conducerea lotului national de gimnastica feminina a lasat urme adanci pentru cel mai performant sport din Romania. Sub conducerea lui Nicolae Forminte, fetele noastre nu au putut obtine o medalie in proba pe echipe de la Mondialele de la Aarhus. Pentru prima data dupa 25 de ani, Romania ramane in afara podiumului. Lipsa de experienta a gimnastelor romane, coroborata cu o replica extraordinara a contracandidatelor face ca Romania sa nu mai conteze in lupta pentru medalii. Dupa desfasurarea calificarilor, devenise clar pentru toata lumea ca pentru medaliile de aur si argint se vor bate SUA si China, echipele cele mai complete la ora actuala din gimnastica artistica mondiala. Romania ramanea sa se dueleze cu Rusia si cu Ucraina pentru locul al 3-lea pe podiumul mondial, care asigura medaliile de bronz.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.