Reprezentativa feminina a tarii noastre a ocupat locul 5 in calificarile concursului pe echipe din cadrul Campionatelor Mondiale de la Aarhus (Danemarca), pozitie care ii asigura prezenta in finala programata in aceasta seara.

Potrivit tragerii la sorti, echipa Romaniei a evoluat in prima zi a concursului, pe care a incheiat-o pe locul secund, cu un total de 232,600 puncte. Sportivele din SUA conduceau in clasamentul provizoriu, cu un punctaj excelent (243,325 puncte), acestea pastrandu-si pozitia fruntasa si dupa evolutiile de ieri. In schimb, Romania a cazut pe locul 5, fiind depasita de China (239,525 puncte), Ucraina (235,025 puncte) si Rusia (234,800 puncte). Campioana europeana din acest an, Italia, a incheiat calificarile doar pe locul 9, si nu va participa la finala.

Nemultumit de acest rezultat, antrenorul peninsularelor, Enrico Casella, a acuzat Romania ca a fost avantajata de arbitri, iar site-ul sportitalia.com a notat: "Romania este o mare forta in gimnastica artistica, dar acest lucru nu este un motiv pentru accederea in finala a unor echipe care nu merita acest lucru". Antrenorul Nicolae Forminte s-a declarat satisfacut de evolutia elevelor sale: "Fetele au reusit sa lucreze la un potential apropiat de maxim. Emotiile s-au vazut la debutante, dar mergem inainte", a declarat tehnicianul, care a implinit, ieri, 50 de ani. Acesta s-a si decis asupra sportivelor care vor concura in finala de astazi.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.