Antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca si-ar dori un debut incununat cu o victorie in grupa G a Cupei UEFA, insa a admis ca nici un rezultat de egalitate in partida cu Paris Saint-Germain nu ar fi un dezastru. "Meciul este unul deosebit de important. Paris Saint-Germain este un nume mare, sa nu uitam ca aceasta echipa provine din tara care este vicecampioana mondiala. Cu toate ca nu traverseaza un moment tocmai bun, adversarii nostri au in lot individualitati de marca, jucatori ce vin de pe toate continentele. Ne dorim mult sa invingem, pentru ca asta ar insemna un pas important pentru noi in vederea obtinerii calificarii, dar nici un rezultat de egalitate nu ar fi tocmai un dezastru, ci ar insemna un punct obtinut in fata uneia dintre favoritele la castigarea grupei. La urma urmei, nici daca vom fi invinsi nu ar fi totul pierdut. Este doar primul meci din grupa si pana la sfarsit se mai pot intampla multe", a afirmat Lucescu junior.

Rugat sa faca o caracterizare ampla a adversarei echipei sale din jocul de maine seara, tehnicianul rapidist a precizat: "Asa cum am mai spus, Paris Saint-Germain are jucatori de valoare, ce pot in orice moment sa rezolve o faza in favoarea echipei. In meciul in care i-am urmarit pe viu nu au reusit sa lege jocul foarte bine, dar individual pot fi periculosi in orice moment. Pauleta si Traore sunt doi dintre fotbalistii remarcati de mine. Au insa ceva slabiciuni in aparare si trebuie sa stim sa profitam de ele".

Prezent la conferinta de presa de ieri, capitanul giulestenilor, Vasile Maftei, a marturisit ca isi doreste foarte mult ca echipa de langa Podul Grant sa reediteze performanta de anul trecut, cand a ajuns pana in sferturile de finala ale Cupei UEFA. "Ne asteapta un meci dificil, intalnim o echipa din campionatul francez ce nu mai are nevoie de nicio prezentare. Totul depinde insa doar de noi. Daca vom fi concentrati la maxim la ora meciului si vom da tot ce e mai bun din noi, sunt convins ca putem invinge. Ne aflam in revenire de forma si cred ca este bine ca jucam acum cu cea mai buna echipa din grupa noastra. Sper sa castigam si sa reeditam parcursul de anul trecut din Cupa UEFA", a afirmat fundasul giulestean. De asemenea, portarul Rapidului, Daniel Coman, a mentionat ca "am urmarit ultimul joc disputat de PSG in campionatul Frantei. Adversarii nostri au un atac foarte bun, insa am incredere in colegii mei si sper ca la ora meciului sa fim in cea mai buna forma si sa castigam".

"Moldo-gol" e incert

Razvan Lucescu a anuntat ca nu va putea conta in partida cu Paris Saint-Germain pe serviciile jucatorilor Nae Constantin, Romeo Stancu si Ionut Mazilu, toti trei fiind accidentati. In plus, se afla sub semnul intrebarii si prezenta in teren a atacantilor Viorel Moldovan si Lucian Burdujan. "Viorel Moldovan este un atacant important pentru noi si mi-as dori ca el sa fie apt de joc in partida cu francezii. Dar si daca va lipsi, se vor afla pe teren alti jucatori care se vor bate pentru victorie", a tinut sa precizeze antrenorul echipei din Giulesti. In ceea ce-l priveste pe mijlocasul Emil Dica, acesta si-a reluat pregatirea, dar este putin probabil ca el sa evolueze impotriva francezilor, data fiind absenta sa indelungata de pe terenul de joc.

In alta ordine de idei, Razvan Lucescu este convins ca fostul presedinte al gruparii de langa Pod, Dinu Gheorghe, va tine pumnii stransi pentru victoria Rapidului in partida cu Paris Saint-Germain: "Dansul va decide daca va veni sau nu pe stadion la acest meci, stie mai bine ce are de facut. Oricum, sunt convins ca domnul Dinu Gheorghe ne va tine pumnii, indiferent ca o va face din tribuna sau din fata televizorului".

Francezii sosesc astazi

Delegatia francezilor de la PSG va sosi in Romania astazi, la ora 14.00, si se va caza la hotelul Sofitel. Antrenamentul oficial al echipei pregatite de Guy Lacombe va avea loc tot azi, de la ora 18.30, la stadionul Giulesti iar traditionala conferinta de presa va fi organizata o ora mai tarziu (19.30), in holul Salii Sporturilor (in spatele peluzei a II-a), acolo unde se va organiza intalnirea cu presa si dupa jocul de joi seara. Altfel, antrenorul francezilor, Guy Lacombe, sustine ca Rapid nu se poate compara cu Sedan, echipa invinsa de PSG cu 4-2 acum cateva zile si este convins de faptul ca formatia sa va avea o disputa dificila la Bucuresti. "Am vazut imagini cu Rapid, este o echipa puternica, cu evolutii bune, asa ca ma astept ca la Bucuresti sa fie cu totul diferit fata de meciul cu Sedan. Va fi o atmosfera dificila pentru noi, acest duel se prezinta ca o adevarata capcana, un test bun pentru Paris Saint-Germain", a declarat tehnicianul pe site-ul oficial al gruparii din capitala Frantei.

270 de politisti vor asigura protectia in jurul stadionului Giulesti

Un numar de 270 de politisti vor veghea la buna desfasurare a meciului Rapid Bucuresti - Paris Saint-Germain, indeosebi in zonele adiacente stadionului Giulesti. Potrivit Biroului de presa al Politiei Capitalei, oamenii legii se vor ocupa de mentinerea ordinii si sigurantei publice pe principalele trasee de intrare si iesire din stadion. De asemenea, ei ii vor atentiona pe agentii economici care isi desfasoara activitatea in zona stadionului ca, pe timpul desfasurarii meciului, sa nu comercializeze bauturi alcoolice. Totodata, politistii vor asigura fluidizarea traficului auto si pietonal in zona arenei de langa Podul Grant si pe arterele de circulatie, devierea si restrictionarea circulatiei, cand este cazul.

Alte masuri avute in vedere de politisti vizeaza prevenirea furturilor de toate tipurile, masuri de mentinere a ordinii si sigurantei publice pe principalele linii de transport in comun care duc spre stadion sau masuri de identificare a persoanelor care vand bilete la suprapret la partida de fotbal mentionata. In zona hotelului Sofitel, unde va fi cazata delegatia echipei Paris Saint-Germain, va fi constituit un dispozitiv de protectie alcatuit din politisti si jandarmi.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.