"Meritam sa castigam, am avut o posesie mai buna a balonului si mai multe ocazii. Vukici si Aghahowa puteau inscrie de patru ori", a spus antrenorul roman la conferinta de presa

Echipa lui Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, nu a reusit decat un rezultat de egalitate, scor 1-1, pe teren propriu in fata germanilor de la Schalke 04, in prima mansa a 16-imilor Cupei UEFA. Oaspetii au inceput mai bine meciul si, dupa numai sapte minute, reusesc deschiderea scorului prin Ailton.

Treziti brusc din ameteala, elevii lui Mircea Lucescu au luat cu asalt poarta adversa, insa atacantii sai nu au reusit decat sa-l faca mare pe portarul Rost. A doua parte a jocului a avut acelasi scenariu, chiar daca antrenorul roman a aruncat in lupta si noile achizitii Jadson si Elano. Reduta germana s-a pabusit cu patru minute inainte de finalul meciului, autorul golului fiind Brandao. "Cel mai mare dusman al nostru a fost faptul ca adversarul a inceput sezonul mai devreme. Am inceput foarte prost. Schalke a inscris golul dupa o combinatie pe centru. Insa, meritam sa castigam, am avut o posesie mai buna a balonului si mai multe ocazii. Vukici si Aghahowa puteau inscrie de patru ori. Arbitrul ar fi putut sa ne dea mai multe penaltiuri - o data Aghahowa a fost faultat, apoi a fost acel hent la centrarea lui Rat. Cred ca daca adversarul nostru ar fi avut asemenea sanse, arbitrul ar fi aratat punctul de la 11 metri", a spus Mircea Lucescu la conferinta de presa.

Antrenorul germanilor, Ralf Rangnick, nu a vrut sa comenteze arbitrajul si s-a limitat sa spuna ca rezultatul a fost logic. "Ambele echipe au avut multe sanse. Cat despre retur, sansele noastre par mai mari, deoarece jucam pe teren propriu si avem nevoie doar de un rezultat de 0-0. Am jucat bine in primele 20 de minute, iar apoi Sahtior a fost mai buna. In meciul retur, 60.000 de suporteri ne vor sprijini. Am vazut punctele slabe ale echipei Sahtior", a declarat Rangnick. Meciurile din Cupa UEFA, de miercuri, nu au adus in prim-plan nici un fotbalist roman. La Sahtior, doar Rat a fost titular, Barcauan si Marica fiind accidentati, in timp ce Florea nu a fost nici macar retinut in lot pentru partida cu germanii. Mitea si Lobont au luat loc pe banca de rezeve la meciul castigat cu 1-0 de Ajax in fata celor de la Auxerre.

Aceeasi soarta a avut-o si Marius Niculae, in meciul in care Sporting a invins cu 2-1 pe Feyenoord. In schimb, Lucian Sinmartean nu a fost nici in lotul grecilor de la Panathinaikos, care au invins, pe teren propriu, cu 1-0, pe FC Sevilla. In celelalte partide ale serii s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Parma - Stuttgart 0-0 si Partizan - Dnepr 2-2; meciul Austria Viena si Athletic Bilbao a fost amanat din cauza ninsorii si se va disputa pe data de 24 februarie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.