Relatia rece dintre selectionerul Victor Piturca si reprezentantii mass-media este o realitate cunoscuta inca de la primul mandat al acestuia la carma reprezentativei. Iata insa ca selectionerul a intrat in conflict deschis si cu tehnicienii echipelor de club, in special cu Mircea Rednic si Cosmin Olaroiu

Deranjata de reactiile antrenorilor Mircea Rednic si Cosmin Olaroiu la adresa selectionerului Victor Piturca, Comisia Tehnica din cadrul Federatiei Romane de Fotbal a emis un comunicat, in care se precizeaza ca membrii acesteia "isi manifesta dezacordul fata de acest gen de iesiri", care reprezinta "abateri de la codul de conduita". Astfel, Comisia Tehnica ii "atentioneaza pe toti antrenorii de fotbal sa elimine atacurile la adresa unui coleg de breasla, acestia riscand sa fie suspendati de Comisia de Disciplina".

Mircea Rednic si-a exprimat revolta fata de acest comunicat, acesta declarand ca nu a facut altceva decat sa se situeze de partea elevilor sai: "N-ar fi o decizie normala suspendarea mea; n-am jignit pe nimeni, doar mi-am aparat jucatorii; orice antrenor ar trebui sa faca acest lucru". Tehnicianul "cainilor rosii" a dorit sa precizeze faptul ca nu a facut nicio referire la modul in care Victor Piturca a gandit jocul sau programul nationalei, ci si-a facut doar datoria fata de Dinamo: "Eu nu m-am legat de tactica lui, de sistem, pe cine a bagat in echipa si pe cine nu, eu doar mi-am aparat jucatorii si ii voi apara in continuare, indiferent de masurile care vor fi luate, indiferent cat m-or suspenda". Mircea Rednic a continuat atacul la adresa selectionerului, afirmand ca acesta i-a jignit elevii: "Eu sunt cu jucatorii mei si la bine, si la rau, iar cand voi considera ca ei sunt nedreptatiti, imi voi spune punctul de vedere. Intervin cand jucatorii mei nu sunt respectati".

Acesta este motivul pentru care selectionerul ar trebui sa intre in atentia Comisiei de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal, in opinia lui Mircea Rednic: "Ar trebui suspendat selectionerul, pentru ca a zis ca jucatorii mei n-au valoare; cum s-au simtit actionarii clubului cand a zis selectionerul ca n-au valoare sau ca nu sunt pregatiti? Cum a fost cu Ganea, cand a zis ca nu era pregatit, si la mine juca titular si era golgheterul campionatului? Deci el m-a atacat pe mine si eu n-am zis nimic, pentru ca fiecare trebuie sa aiba un punct de vedere, nu mai e ca pe vremea lui Ceausescu".

Contactat de "Curentul", seful Comisiei Tehnice ne-a declarat ca acel comunicat de presa nu a fost emis din cauza declaratiilor lui Mircea Rednic si ale lui Cosmin Olaroiu, ci din cauza faptului ca "mai multi membri ai Comisiei Tehnice au observat ca, in ultima vreme, au fost unele declaratii izolate ale antrenorilor romani referitoare la selectionerul Victor Piturca, printre care si cele ale lui Rednic si Olaroiu". Desi a declarat ca impartaseste punctele de vedere ale antrenorilor, Mircea Radulescu spune ca nu doreste inrautatirea atmosferei din fotbalul romanesc: "Ii inteleg ca isi apara puii, pentru ca si eu am fost antrenor de echipa de club. De comentat, se poate comenta, toata lumea e pentru libertate, dar doar atata vreme cat aceasta libertate nu incalca un cod de conduita. Ei pot comenta, dar nu de o maniera agresiva, gen atac, pentru ca nu se mai poate vorbi de colegialitate; ar inaspri o stare de spirit deja inasprita. E o chestiune de nunata".

Directorul Scolii de Antrenori a declarat ca, desi se observa un progres in ceea ce priveste relatiile dintre oficialii fotbalului romanesc, "Comisia Tehnica nu vrea sa scape din mana acest fenomen; e vorba de profesionism".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.