"Selectie". Atacantul echipei Manchester United, Wayne Rooney, si fundasul formatiei Internazionale Milano, Marco Materazzi, fac parte din echipa "haimanalelor", realizata de publicatia "So Foot", care cuprinde 11 jucatori cu un comportament nesportiv
In poarta se afla germanul Harald Schumacher, "calaul" german, considerat de francezi un Anticrist, dupa faultul comis asupra lui Battiston, in semifinalele Cupei Mondiale din 1982. Ben Thatcher - "teroarea" de la Manchester City, Khalid Boulahrouz - "Canibalul" de la Chelsea, Marco "Matrix" Materazzi - "diavolul" de la Internazionale Milano si Gabriel Heinze - "ingerul exterminator" de la Manchester United formeaza linia de fund. La mijloc se afla danezii Thomas Gravesen (Celtic Glasgow) si Stig Tofting (Randers FC), Cyril Rool (OGC Nice) - recordmanul francez in materie de cartonase (127 galbene si 19 rosii) si olandezul Mark van Bommel (Bayern Munchen), iar linia de atac este formata din Paolo Di Canio (Cisco Roma) si "John" Wayne Rooney - furia de la Manchester United. Francezii au ales si o rezerva, pe Franck Jurietti, de la Girondins Bordeaux.

Publicatia "So Foot" apreciaza ca era nevoie de o astfel de formatie, mai ales dupa finala Cupei Mondiale, in care Zinedine Zidane l-a lovit cu capul in piept pe Marco Materazzi. "So Foot" scrie ca fotbalul nu este mai violent decat in trecut, asa cum sustine si profesorul Luc Collard, autorul cartii "Sport si agresivitate". "Diferenta consta in faptul ca astazi este mult mai urmarit. In realitate, violenta in sport a existat mereu", a spus Collard.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.