Opt constructori de automobile angajati in Formula 1 si reuniti intr-o asociatie (GPWC) au ajuns in urma unei reuniuni la Cliveden, la un acord privind crearea unei noi structuri, incepand din 2007, in paralel cu actualul Campionat Mondial. "Opt echipe si constructori reuniti la Cliveden, in apropiere de Londra, au decis in unanimitate crearea unei noi structuri dupa 2007, odata cu expirarea acordului Concorde care administreaza Campionatul Mondial de Formula 1", se arata in comunicatul GPWC.

BMW, DaimlerChrysler, Honda, Renault si Toyota, reunite in GPWC, au trasat liniile acestui acord, dupa semnarea de catre echipa Ferrari a prelungirii acordului Concorde pana in 2012, apropiindu-se astfel de patronul Formulei 1, Bernie Ecclestone. La randul lor, Jordan, Sauber si Red Bull au preferat sa-si acorde un timp de gandire inainte de a-si decide pozitia pentru viitor. GPWC este in conflict cu Bernie Ecclestone, solicitand o mai buna repartizare a drepturilor financiare, precum si o mai mare putere de decizie.

Ferrari a anuntat ca mai face parte din GPWC, dar ca isi rezerva dreptul de a lua decizii independente. La ora actuala banii sunt distribuiti in functie de rezultate, ceea ce inseamna ca Ferrari primeste cele mai mari fonduri, insa celelalte formatii doresc ca banii sa fie impartiti intr-un alt mod, pentru ca toata lumea sa primeasca aproximativ aceeasi suma. Saptamana trecuta, Max Mosley, presedintele Federatiei Internationale de Automobilism, a spus ca, din punct de vedere economic, este imposibil sa infiintezi o noua structura care sa rivalizeze cu cea din prezent.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.