Stelistii lui Walter Zenga au pierdut miercuri seara cu 2-0 la Valencia un meci in care nu s-au facut de ras, dar dupa care nici nu prea mai au sanse de calificare in optimile de finala ale Cupei UEFA.
Pe teren, Radoi si compania au dat, probabil, tot ce au avut mai bun in ei, sperand sa ii poata surprinde pe jucatorii lui Claudio Ranieri, care nu treceau printr-o perioada prea fasta. Stelistii nu prea au avut insa ce face, pentru ca meciul a semanat mult cu o confruntare intre un elefant ranit (Valencia) si un prepelicar vioi (Steaua).

Oricat a incercat prepelicarul sa il muste pe elefant de trompa, pana la urma tot a ajuns sa fie calcat de beteagul pachiderm. Ratarile romanilor si gafele lor din aparare nu fac decat sa confirme diferenta de valoare dintre cele doua echipe, diferenta care e atat de mare incat nu poate fi compensata nici de ambitia unora si nici de lipsa formei adversarilor.

BIVOLARU: "SUNT FRUSTRAT"

Secretarul general adjunct al FRF, Cristian Bivolaru, spune ca meciul de la Valencia i-a provocat un sentiment de frustrare pentru ca Steaua putea obtine mai mult. "Nu a fost un meci care sa-mi faca placere. Si asta cred ca au simtit majoritarea celor care l-au urmarit. Am avut un sentiment de frustrare la final, pentru ca Steaua putea obtine mai mult decat a obtinut. Nu sunt antrenor ca sa stiu cauzele, dar parca Stelei i-a lipsit ceva. Valencia nu s-a ridicat la nivelul cu care ne-a obisnuit in ultima perioada", a spus Bivolaru.

SABIN A GASIT MOTIVUL

Jucatorul Rapidului, Sabin Ilie, a gasit motivul pentru care rivalii din Ghencea nu au reusit sa scoata un rezultat favorabil pe Mestalla. "Stelistilor le-a lipsit curajul", a decretat atacantul, care este convins ca echipa sa ar fi reusit mai multe decat Steaua: "Daca am fi jucat noi impotriva lor, am fi facut un meci mai bun, sunt sigur!" Ilie recunoaste totusi ca este greu pentru orice echipa din Romania sa-i faca fata campioanei Spaniei: "Trebuie sa fim realisti. Mai avem mult pana sa ajungem la nivelul lor. Valencia este Valencia, indiferent de situatia din Primera Division". (M.B.)

BURSUCUL E RESEMNAT

Dan Petrescu, tehnicianul Sportului Studentesc, ne-a marturisit ca nu a vazut meciul de pe Mestalla al "ros-albastrilor", insa este de parere ca scorul final reflecta realitatea din fotbal. "Sunt in cantonament cu baietii in Turcia si din pacate nu am avut unde sa vizionam partida cu Valencia. Am aflat rezultatul si cred ca aceasta este valoarea noastra comparativ cu cea a spaniolilor", a declarat fostul fotbalist al Stelei.

DE CE N-A JUCAT NEAGA?

Walter Zenga spune ca nu l-a folosit pe Neaga in meciul cu Valencia deoarece jucatorul va pleca duminica in Coreea de Sud.
"Am vorbit cu el si i-am spus ca nu pot sa folosesc un fotbalist care apoi pleaca. Nu am pierdut cu 0-2 pentru ca nu a jucat Neaga", a spus Zenga. In momentul in care i s-a adus la cunostinta ca Adrian Neaga avea lacrimi in ochi inainte de meci, Zenga a spus: "Avea Neaga lacrimi in ochi inainte de meci? Si eu aveam". Stelistul, care va fi transferat la echipa sud-coreeana Chunnam Dragons, a urmarit meciul cu Valencia din apropierea bancii de rezerve steliste.

Suparat

Neaga spune ca si-a dorit sa joace. "Sunt suparat din doua motive, ca am pierdut si ca nu am jucat. Mi-am dorit enorm sa joc pe Mestalla. Am crezut ca acest meci va fi o rampa de lansare pentru mine, insa a fost decizia antrenorului si am respectat-o. Nu am luat nici o decizie in privinta plecarii de la Steaua, mai ales ca am vazut cum este sa joci cu o echipa mare", a spus Neaga.

Indoieli

Intrebat ce parere are despre faptul ca patronul Gigi Becali a spus ca locul sau va fi luat de Andrei Cristea, Neaga a raspuns: "Era normal sa-mi ia cineva locul, pentru ca echipa nu sta in Neaga sau in alt jucator. Cu mine in teren fi putut fi si 4-0 dar si 2-1. Am o piatra pe suflet, ar fi fost ultimul meu meci la Steaua. Oricum, am indoieli privind plecarea de la Steaua".

STEAUA - VALENCIA, DE LA 5 LA 75 EURO

Pretul unui bilet la tribuna a II-a la meciul pe care echipa Steaua il va disputa, pe 24 februarie, contra Valencia, in mansa secunda a 16-imilor Cupei UEFA, este de 300.000 de lei. Preturile biletelor in alte sectoare ale stadionului Steaua sunt urmatoarele: 200.000 lei (aproximativ 5 euro) - peluze, 600.000 lei - tribuna I, 1.500.000 lei - tribuna 0, 3.000.000 lei (aproximativ 75 euro) - fotolii. Biletele vor fi puse in vanzare, maine, la ora 12.00, la casele de la stadionul "Steaua" si in Complexul Comercial Plaza Romania.

STEAUA, O ECHIPA INFERIOARA

Publicatia Las Provincias scrie ca Valencia s-a impus, miercuri seara, in fata unei echipe inferioare, dupa ce a invins cu 2-0 Steaua.
"La Bucuresti, Valencia poate face mai mult rau unei echipe care va trebui sa joace pe atac. Avand in vedere jocul, este imposibil ca Steaua sa elimine Valencia, desi echipa lui Ranieri este departe de a face cel mai bun joc al sau", noteaza sursa citata, in articoul intitulat "UEFA, un balsam".

Cotidianul Levante a apreciat evolutia lui Daniel Oprita din meciul cu Valencia, considerand ca acesta va ajunge un mare jucator. "Tineti minte un nume de la Steaua - Oprita - care va fi un mare jucator si care aseara a pus multe probleme apararii spaniole", scrie Levante. Publicatia spaniola subliniaza ca Valencia va trebui sa stie sa pastreze rezultatul de pe Mestalla si la Bucuresti.

GIGI IL VREA PE CRISTEA TITULAR

Revenit de la Valencia, patronul Stelei, Gigi Becali, a promis ca se va implica in alcatuirea primului unsprezece al "militarilor", prima mutare fiind titularizarea bacauanului Andrei Cristea.
Finantatorul Gigi Becali s-a intors din Spania cu ganduri mari. Suparat dupa infrangerea din fata "liliecilor", acesta a decis sa nu-i mai lase mana libera antrenorului Zenga si sa aiba un cuvant de spus in privinta alcatuirii echipei: "Pana acum nu m-am amestecat, insa vreau sa ma implic la echipa. De azi, Cristea va fi titular. Daca ar fi avut mai multe meciuri in picioare, poate nu ar fi ratat aseara (n.r. miercuri)", a spus Becali.
In replica, tehnicianul italian a comentat: "Nu sunt de acord cu asa ceva si nu as accepta. Eu am vorbit cu patronul clubului, poate isi va spune o parere, dar nu va face el echipa". (A.D.)

BELO: VALENCIA ERA DE BATUT!

Fostul jucator al Stelei si Valenciei, Miodrag Belodedici, era ieri extrem de trist.
"Am avut sansa sa scoatem un rezultat mai bun", a spus, fara a sta prea mult pe ganduri cel poreclit "Caprioara". "Ma asteptam la ceva mai mult, pentru ca Valencia nu a aratat prea mult fotbal, chiar a jucat prost. Este adevarat si ca diferenta de valoare dintre campionatul spaniol si cel de la noi este mare, insa Valencia era de batut", a continuat Belodedici.

Fostul fotbalist este de parere ca "ros-albastrilor" le-a lipsit curajul: "Trebuia sa atace mai devreme, ei au iesit in ofensiva tarziu. Nu au avut deloc curaj. In plus, s-a vazut ca nu pot tine un ritm ridicat pe tot parcursul jocului". Belodedici este pesimist in privinta sanselor pe care Steaua le are sa mearga mai departe in Cupa UEFA: "Valencia vine fara emotii la Bucuresti. Spaniolii sunt constienti ca este greu sa rateze calificarea. Steaua trebuie sa marcheze de cel putin doua ori, fara sa primeasca gol, iar jucatorii lui Ranieri sunt asi pe contraatac. Daca elimina greselile din meciul tur, mai pot spera. Oricum, va fi foarte greu, dar nu imposibil". (A.D.)

DRAGOMIR: E DIFERENTA DINTRE NOI SI SPANIOLI

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, nu a fost dezamagit de evolutia Stelei.
El a recunoscut ca diferenta de doua goluri este justa, reprezentand, de fapt, decalajul dintre fotbalul romanesc si cel din vestul Europei: "Steaua nu ne-a facut de ras, insa aceasta ne este valoarea. Diferenta de pe tabela de marcaj reprezinta distanta dintre noi si spanioli". Dragomir este intrigat de faptul ca Neaga nu a fost trecut nici pe lista de rezerve si considera ca echipa din Ghencea nu mai are nici o sansa sa treaca de Valencia: "Chiar daca sunt optimist din fire, acum nu mai cred in calificare. Nu inteleg de ce nu a jucat Adrian Neaga, un mare fotbalist, care sigur ar fi facut multe pe teren. M-a surprins si ma surprinde in continuare decizia lui Zenga. Aceasta este gandirea noastra balcanica. Daca era la un club din Occident, il storceau aia pana la ultima picatura, il faceau sa dea totul pana in ultimul minut!"


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.