Presedintele Federatiei Internationale de Fotbal, Joseph Blatter, isi doreste ca Brazilia sa organizeze Campionatul Mondial din anul 2014. Oficialul forului international spera intr-o candidatura unica a acestei tari, ca reprezentanta a Americii de Sud.

Blatter a mai precizat ca o alta tara, din America Latina, si-a anuntat intentia de a organiza o editie de Campionat Mondial, insa oficialul a tinut sa sublinieze importanta Braziliei in evolutia fotbalului.

Blatter se afla in vizita in Brazilia de la sfarsitul lunii septembrie, unde s-a intalnit cu presedintele Inacio Lula da Silva. "Nu cred ca vor fi alte candidaturi oficiale pentru America de Sud, deoarece celelalte noua federatii din cadrul Confederatiei Sud-Americane s-au pronuntat in favoarea Braziliei. Cred ca va fi singura candidatura. O candidatura buna, dar care va trebui sa treaca mai multe teste", a declarat Blatter. Presedintele FIFA a mai precizat ca forul pe care il conduce le-a solicitat brazilienilor sa construiasca sau sa renoveze 12 stadioane pentru a putea organiza o astfel de competitie.

Brazilia a organizat Cupa Mondiala in 1950, dar nu a castigat titlul, pierzand finala contra Uruguayului, scor 1-2, o adevarata tragedie nationala.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.